Szárazságtűrő virágok a kertben – neked van belőlük?

Szárazságtűrő virágok a kertben – neked van belőlük?

A szárazságtűrő virágok a hosszabb esőmentes időszakokat is gond nélkül átvészelik. Jó, ha van belőlük a kertünkben!

Ha történetesen olyan helyen lakunk, ahol a nyári hónapokban hosszabb csapadékmentes időszakokkal kell számolnunk, ez még nem jelenti azt, hogy a kertünkben csupán a lombjukkal díszítő vagy pozsgás növényeket nevelhetnénk. Léteznek ugyanis szép számmal olyan virágok, amelyek jól viselik a tartós vízhiányt. Nem kell tehát lemondanunk a sokszínű környezetről: a szárazságtűrő virágok gondoskodnak róla, hogy kertünk ragyogóan színpompás legyen a kedvezőtlen időjárás dacára is. Ha ismerjük, melyek ezek, könnyedén összeválogathatunk belőlük egy-egy tetszetős virágágyásra valót. Lássunk tehát néhányat a legnépszerűbb szárazságtűrő virágok közül!

szarazsagturo viragok 01

Szárazságtűrő virágok

Az aszályos időjárást jól viselő virágok olyan területeken is gond nélkül fejlődnek és virulnak, ahol csak kevés csapadék esik, illetve ahol a talaj laza, homokos, ezért hamar átereszti a nedvességet. A többi virághoz hasonlóan a szárazságtűrő virágokat is két nagy csoportra oszthatjuk: vannak köztük egynyáriak és évelők.

szarazsagturo viragok 02

Egynyári szárazságtűrő virágok

Az egynyári szárazságtűrő virágok élettartama egyetlen vegetációs időszakra korlátozódik. Vannak, amelyek magról újravetik magukat, de rendszerint a kertész teendője, hogy minden évben újraültesse azokat. Az egynyári szárazságtűrő virágok előnye, hogy a teljes vegetációs időszak alatt igen gazdagon virágoznak. Közéjük tartoznak például az alábbiak:

szarazsagturo viragok 04

Évelő szárazságtűrő virágok

Az évelő szárazságtűrő virágok évről évre újra kihajtanak, majd virágba borulnak. Virágzásuk időtartama rendszerint rövidebb, mint a szárazságtűrő egynyári virágoké, és az is gyakori, hogy az előbbieknél kevesebb virágot hoznak. Az évelő szárazságtűrő virágok közé tartoznak az alábbiak:

szarazsagturo viragok 03

A szárazságtűrő virágok kisegítenek tehát, és pompás látványt nyújtanak akkor is, ha a hosszú, forró nyári időszakban nincs lehetőségünk rendszeresen öntözni a kertünket.

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR