Egyszerű, népszerű recept.
Orsah Anita kisebb paprikákat töltött meg fetával és sajtkrémmel, majd az egészet fűszeres-olívaolajos lével felöntötte.
"Igazság szerint most először készítettem sajttal töltött paprikát, a családom és én nagyon szeretjük. Ha készen vásároljuk, drága, ráadásul kicsi üvegben kapható, vagyis nagyon kevés. Végül sok internetes keresgélés után – mert elég nehéz volt olyan receptet találni, ami tetszik nekem -, megtaláltam és kipróbáltam.
A receptet a YouTube-on találtam, idegen nyelven. Ez megtetszett, mert a legtöbb recept szerint csak egyszerűen fel kell önteni olajjal, ebben viszont főzni kellett levet hozzá, valamint pihentetni is 10 percig a paprikákat.
Amire szükség volt
- 600 g pici paprika
- sajt (én krémsajtot fetasajttal kevertem fele-fele arányban)
- 900 ml víz
- 45 g só
- 25 g cukor
- babérlevél
- 3 gerezd fokhagyma
- 200 ml olívaolaj
- 40 ml 9%-os ecet
- rozmaring
Így készült
A paprikákat jól megmossuk, megpucoljuk. A vizet, az ecetet, sót, cukrot, babérlevelet, fokhagymát és az olívaolajat fazékba tesszük és felforraljuk. Ezután lekapcsoljuk a tűzhelyet, és belerakjuk a megpucolt paprikákat. Ezt fedő alatt pihentetjük 10 percig.
Majd kiszedjük a paprikákat. Megtöltjük őket a sajttal. A sajtokat egy tálba tettem, szórtam bele bazsalikomot és turmixgéppel krémesítettem. Ezt követően beletöltöttem a paprikába. Az üvegek aljára egy-egy ág rozmaringot tettem, rá a paprikákat, végül a főtt levével leöntöttem. Az üvegeket lezártam és száraz dunsztba tettem.
Arra oda kellett figyelni, hogy minél jobban ki legyen a paprika belseje tisztítva, mivel nem szeretem az apró magocskákat, ráadásul azok csípősek is lehetnek.
Levittem először a garázsba, ott elég hűvös van, de sokat olvastam ezután, hogy hűtőben kell tárolni, ezért visszahoztam a hűtőszekrénybe. Hogy meddig áll el, azt nem tudom megmondani, remélem elég sokáig."