Hova tennéd a kerti pavilont?

Hova tennéd a kerti pavilont?

Akinek van egy kis hely a kertjében, biztosan elképzelte már, hogy akár könnyed pavilon is állhatna ott. Hadd öntsünk most egy kis olajat a képzelet tüzére!

Mire jó egy kerti pavilon?

Ha a kert tulajdonosának képzeletében már megjelent a kerti kisház, akkor talán azt is látta, mi történik benne. Lehet, hogy a közepén van két nagy fotel, amelyikben üldögélni és beszélgetni lehet. Az is lehet, hogy egy csinos kis piknikszett foglalja el a fedett teret: megterített asztalka, körülötte székek, nyári estén együtt vacsorázó család. Valaki talán a kerti nappaliját rendezi be nyáron a pavilonban, kényelmes bútorokkal. És persze olyan is lesz, aki a praktikusságot keresi a kerti szaletliben és két szakaszra osztja a használatát: télen az autót óvó, nyitott garázs lesz belőle, nyáron pedig az utcán parkol az autó és a család használja kerti pihenésre, forró napon hűsölésre, vendégek fogadására. Talán a fenti gondolatokból is látszik, hogy egy kerti pavilon sok kertes házban lakó család vágyaiban megjelenhet.

hova tenned a kerti pavilont 03
e-kert.hu

Dísznek sem utolsó!

A kerti kisház olyan, mint egy különleges, egyedi dísznövény a kertben. A tekintetek kereszttüzében van, egyedüli kiemelkedő, szoliter látványosság. Csak éppen nagyobb és hát… használhatóbb, mint egy dísznövény. A pavilon megváltoztatja maga körül a teret, odavonzza a pillantásokat. Nemcsak a vendég figyel fel a különlegességére, hanem a saját tulajdonosát is hívogatja a megfelelő időben: napsütésben és esőben, hőségben és hűvösben, de leginkább a kellemes mérsékelt napokon.

hova tenned a kerti pavilont 04
e-kert.hu

Ha a családi beszélgetésben felmerül, hogy át kéne hívni a barátokat, akkor állandó kérdésként biztosan az is előkerül, hogy hol üljünk le? Aki kerti szaletlivel rendelkezik, annak a számára ez már nem is kérdés! Megszakítja a konyha, étkező és nappali háromszögét és tágra nyitja a tér kapuit.

hova tenned a kerti pavilont 05
e-kert.hu

Természetes külső

A kerti kisház általában fából készül, mert így jobban illeszkedik a természetes környezetébe, a növényekkel beültetett kertbe. A tetőt tartó oszlopok alá futó- és kúszónövényeket telepíthetünk, hogy maguktól beborítsák a tartószerkezetet. A rózsalugas és a csemegeszőlő a két örök kedvenc, ugyanis az egyik a különleges illatával, míg a másik a gyümölcsével kényezteti a pavilon vendégeit. Akinek már egyik vagy másik élményben volt része, tudja, hogy a virágillat és egy szőlőszem a fotelból elérhető távolságból mennyire megfizethetetlen érzés.

hova tenned a kerti pavilont 06
e-kert.hu

Pergola vagy pavilon?

A pergola egy nyitott, kerti lugas, egy bejárat vagy egy folyosó kertben meghosszabbodó része. Általában növényeket futtatunk a pergolára, amelynek a tetejét árnyékoló gerendák alkotják. Eső ellen a pergola csak korlátozottan véd, talán annyira, mint egy fa a természetben: ha átázik a növények lombja, a víz átcsepeg rajta. Rendkívül könnyed, szellős szerkezet, és emiatt fából és fémből is megépíthető a váza, anélkül, hogy ránehezedne a kertre. A fémből készült pergola általában alumínium, amely gondozásmentes, míg a fából készültet az időjárás ellen néhány évente védő festéssel kezelni szükséges.

hova tenned a kerti pavilont 07
e-kert.hu

A kerti pavilon hangsúlyosabb épület a kertben, mint a pergola. Meghatározza a kert stílusát, mint egy drágakő az ékszert. Aki ránéz, a társaságra, a közösségre, a kényelemre gondol. A pavilonnak esőálló teteje van, de oldalfala csak nagyon ritkán. Néha korláttal kölcsönöznek intim, melengető, befogadó érzetet a pavilonnak.

hova tenned a kerti pavilont 08
e-kert.hu

Ki készít kerti pavilont?

Pavilont bárki készíthet, aki szívesen tervez tetőt, épít fából szerkezeteket és statikailag létre tud hozni egy időjárásálló, szélálló épületet. De készen is meg lehet venni, és erre szeretnénk most példát adni, az e-kert.hu webáruházából. Az ebben a cikkben szereplő összes kép az e-kert.hu-ról származik, az ottani kínálatban ugyanis igen sokféle, szerkezetkész pavilon kapható.

Az e-kert.hu több mint 12 éve forgalmaz pavilonokat és más kerti építményeket, így nagy tapasztalattal rendelkezik az elérhető minőségről. Olyan termékeket ajánlanak, amelyet ők maguk (ha felkérik a csapatukat) össze is szerelnek. A szakembereik úgy választják ki az árusított termékeket, hogy azok ne okozzanak csalódást. Az utóbbi évek nagyon hullámzó ellátására az e-kert.hu felkészült és a legtöbb pavilon raktáron van, így akár azonnal is átvehető. Ha valaki várt már hónapokat a szállításra, akkor tudja, hogy ez mennyire fontos szempont.

hova tenned a kerti pavilont 09
e-kert.hu

Az e-kert.hu kivitelező csapata évente 300 kerti berendezést (faházat, pavilont, medencét stb.) épít fel, így tapasztalt és szakértő partner, és mint ilyenre, nemcsak kivitelezőként, hanem tanácsadóként is számíthatnak rá az érdeklődők. Igen, bárki kérhet ingyenes szaktanácsot az e-kert.hu-tól, ha pavilon építésén gondolkodik, és ha már erre rászánja magát, érdemes árajánlatot kérnie a teljeskörű telepítésre. Az ajánlattal ugyanis nem lehet veszíteni, de az ember ennyivel is beljebb van, legalább tudja, milyen lehetőségei vannak, mivel kell számolnia. (x)

A cikk támogatott tartalom, amelyet a hobbikert.hu újságírói készítettek, az e-kert.hu megbízásából.

hova tenned a kerti pavilont 10
e-kert.hu

 

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR