Így futtassuk szépen a babot

Így futtassuk szépen a babot

Babfuttatót készíteni – ha megfogadunk néhány praktikus tanácsot – könnyedén lehet.

Azonban amellett, hogy jó hasznát vesszük, egy kis kreativitást, plusz ötletet hozzáadva még mutatósra is sikeredhet. A következőkben olvasónk, László Attiláné saját kétkezi munkájának igen szép eredményét mutatja be nekünk.

Az ötlet onnan indult, hogy sok mindent termelek saját fogyasztásra. Futóbabot is többek között. Olyan megoldáson gondolkodtam, ami nem kerül pénzbe és minden évben gyorsan egyszerűen megépíthető. A kertem Kelet-Nyugat fekvésű napos, vetésforgóban minden évben minden máshova kerül.

Vásárolnom nem kellett hozzá semmit, kidobásra ítélt fóliasátorvázat úgy kaptam, bambusz a kertemben nő. Ezeken kívül fémcső, kalapács, metszőolló és kötöző zsineg, amire szükség volt.

babot futtassuk szepen 02

Röviden az elkészítése a következő:

A hely kijelölése után (én csak egy sort ültettem jobbról és balról úttal a könnyű betakarítás miatt) a vascsövet a földbe verjük, ahova a fóliaváz kerülni fog, majd óvatosan kihúzzuk és belerakjuk a vázat. Majd, ha az összes a helyére került, jó erősen összekötjük a találkozási pontoknál. Ezután a bambuszokat a földbe szúrjuk kb. 15 cm távolságra egymástól. Majd a csővel felül összekötjük és a végén a tetejét kb. egyforma magasságúra vágjuk.

Arra nagyon oda kell figyelni, hogy mélyre kerüljön a földbe (40 cm) a fóliaváz, különben eldől. A csöveket pedig a találkozási pontoknál jó erősen össze kell kötni.

Költségét sajnos nem tudom, mert minden volt itthon hozzá. Az elkészítési ideje kb. 1 óra volt. 

babot futtassuk szepen 03

babot futtassuk szepen 04

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR