Így készítsük fel a cserepes növényeinket az őszre

Így készítsük fel a cserepes növényeinket az őszre

Augusztustól már nem tápoldatozunk.

A legtöbb cserepes növényt ilyenkor, nyár közepén még teljes virágzásban találjuk, rendszeresen trágyázzuk őket. A kert, a balkon buja növényekkel teli, a nap melegen süt, nekünk mégis gondolnunk kell már az őszre!

cserepes novenyeinket oszre 02

Rendkívül fontos, hogy a tápozásnál mindig betartsuk a készítményre vonatkozó adagolást és utasításokat. A túltrágyázott növény ugyanis fogékonnyá válhat a kártevőkre, kórokozókra. A kevés tápanyagot kapó növény viszont hiánytüneteket mutathat és ugyancsak fogékonyabb a fertőzésekkel szemben.

cserepes novenyeinket oszre 03

A legjobb, ha folyékony tápoldatot használunk, mert így a tápanyag azonnal elérhető a növény számára. Nem ajánlatos hosszúhatású vagy szerves trágyákat alkalmazni, ezeknél ugyanis csak nehezen határozható meg a tápanyagáramlás üteme, a cserépben lévő talajban munkálkodó élőlények csak lassan tudják átalakítani a korlátozott mennyiségben rendelkezésre álló anyagokat a növény számára felvehető formára.

cserepes novenyeinket oszre 04

Augusztustól a teleltetni szükséges cserepesek tápoldatozását le kell állítani! Ez azért fontos, mert a később fejlődő hajtások már nem tudnak beérni, fásodni a hideg érkeztéig. Ezt követően megerősödve költözhetnek majd a telelőhelyre, ahol márciusig ne tápoldatozzuk és csak mérsékelten öntözzük őket.

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR

Vélemény, hozzászólás?