Így készül a zöldségekkel teli téli leves

Így készül a zöldségekkel teli téli leves

Az ünnepek alatti nagy lakomák, közös étkezések után jólesnek a könnyedebb fogások.

A januári időszakban nem csak a spórolás kerülhet előtérbe, de a tudatosság és az egészséges táplálkozás is. Válasszunk vitaminban és ásványi anyagokban gazdag, mégis tápláló fogásokat. A téli zöldségekkel teli leves könnyű ebédnek, vacsorának is kiváló!

Hozzávalók

  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 szem krumpli
  • 1 karalábé
  • ¼ káposztahasáb
  • 1 l víz vagy zöldségleves alaplé
  • só, bors, pirospaprika
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • semleges ízű növényi olaj a sütéshez
  • szerecsendió
  • ½ citrom leve
  • ½ csokor petrezselyem
  • barna kenyér a tálaláshoz

Elkészítés

1. A hagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd aprítsuk. 2 krumplit és a karalábét hámozzuk és kockázzuk fel, a káposztát vágjuk csíkokra.

2. A zöldségeket 1 liter sós vízben kb. 30 perc alatt főzzük puhára.

3. A vajat egy nagy serpenyőben olvasszuk meg, a lisztet keverjük el benne és addig pirítsuk, amíg aranybarna nem lesz. Öntsük hozzá a levet a zöldségekkel és hagyjuk főni további 5-10 percig.

4. A harmadik burgonyát is hámozzuk meg és vágjuk kis kockákra. Forró növényi olajban süssük aranybarnára. Vegyük ki és csöpögtessük le konyhai papírtörlőn.

5. A levest fűszerezzük szerecsendióval, citromlével, sóval, borssal.

6. Aprítsuk fel a petrezselymet, majd szórjuk meg vele a levest és tálaljuk a sült krumplival, valamint a barna kenyérrel.

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR