Itt az idő egy finom medvehagymaleveshez

Itt az idő egy finom medvehagymaleveshez

Tavaszi zöld.

Tavasz elején már nagyon vágyunk a friss zöldre. Ilyenkor bújik elő a medvehagyma, a tyúkhúr, a csalán, érdemes ezeket a vad zöldségeket az étrendbe illeszteni. A karakteres ízű és illatú medvehagymából nem csak pogácsa, de frissítő leves is készíthető!

finom medvehagymaleves 02

Hozzávalók

  • 1 evőkanál vaj
  • 1 kis hagyma
  • 1 kis rúd póréhagyma
  • 3 közepes krumpli (vagy 1 nagy édesburgonya)
  • kb. 1 l leves (marha- vagy tyúkhúsból)
  • 1-2 csésze apróra vágott medvehagyma
  • 1 evőkanál petrezselyem
  • só, bors, pirospaprika
  • 1 csipetnyi frissen őrölt szerecsendió
  • 125 ml tejszín

finom medvehagymaleves 03

Elkészítés

1. Egy nagy lábasban olvasszuk fel a vajat, először az apróra vágott hagymát dinszteljük meg benne, majd a finomra vágott pórét és a meghámozott, kockára vágott krumplit adjuk hozzá. Öntsük fel a levessel és főzzük puhára.

2. A zöldségeket botmixerrel pürésítsük, először az apróra vágott medvehagymát, majd a petrezselymet adjuk hozzá, és ismét röviden turmixoljuk.

3. Fűszerezzük a levest, majd óvatosan forgassuk bele az enyhén felvert tejszínt. Tálaljuk apróra vágott medvehagymával megszórva. Ez a leves egyébként rukkolával vagy zsázsával is elkészíthető, amikor már véget ért a medvehagyma szezonja.

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR