Így teleltessük a kaktuszainkat

Így teleltessük a kaktuszainkat

Szüksége van a pihenőre.

A kaktuszok szépséges virágokkal örvendeztetnek meg minket, amelyek nem ritkán még illatot is árasztanak. Nagyon jól érzik magukat nyáron a kertben vagy a teraszon, a meleg évszakban nem igényelnek sok törődést. Hiszen hazájukban is forró, napos, vízszegény körülményekhez szoktak.

kaktusz igy teleltessuk 02

A mi klímánkon azonban szüksége van egyfajta "téli álomra" a növényeknek. Ahogy csökkenni kezd a hőmérséklet, és éjjel már eléri a fagypontot, a növényeket be kell vinnünk a telelőhelyiségbe.

kaktusz igy teleltessuk 03

Az egészséges átteleltetéshez különösen fontos, hogy az öntözést és a tápoldatozást leállítsuk. A kaktusz túléli a telet akkor is, ha hónapokig száraz földben áll. A természetben akár egész éven keresztül nem jut csapadékhoz.

kaktusz igy teleltessuk 04

Vigyük a kaktuszokat sötét helyre, ahol a hőmérséklet 4 és 12 °C között van. Ez leggyakrabban egy fűtetlen lépcsőház vagy pince. Ilyen körülmények között a növény nyugalmi fázisba kerül, amelyből tavasszal majd lassan újra feléled. Ha ismét melegszik az idő, apránként szoktassuk a növényt a megváltozott körülményekhez, fokozatosan növeljük a fénymennyiséget és a hőmérsékletet.

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR