Így teleltessük át a kaktuszokat

Így teleltessük át a kaktuszokat

Nincs szükségük vízre.

A kaktuszok többsége forró területekről származik, ahol kevés a csapadék és napfényben fürdenek a növények. A kaktuszok szépséges virágokat hoznak, némelyiknek még az illata is lélegzetelállító.

A meleg évszakban nagyon jól érzik magukat nálunk is az erkélyen, az ablakpárkányban vagy a balkonon. Amint azonban a hőmérő higanyszála a 0 °C-hoz közeledik, sürgősen be kell vinnünk őket a telelőhelyre a mi közép-európai klímánkon.

kaktuszokat igy teleltessuk at 02

Az egészséges átteleltetésnek különösen fontos tényezője az öntözés és tápoldatozás leállítása. A kaktusz egész télen át maradhat a száraz közegben. Ne feledjük, hogy a természetben gyakran a növények egész esztendőn át nem jutnak vízhez!

Tegyük a kaktuszainkat sötét helyre, ahol a hőmérséklet 4 és 12 °C között van. A legmegfelelőbbnek egy fűtetlen lépcsőház vagy pince tűnik. Ilyen körülmények között a növény nyugalmi állapotba kerül, amelyből tavasszal majd újra szép lassan visszahozható lesz. Akkor majd fokozatosan szoktassuk a kaktuszt újra a fényhez és az emelkedő hőmérséklethez.

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR