Ezzel a módszerrel akkor borul virágba a karácsonyi kaktusz, amikor szeretnéd

Ezzel a módszerrel akkor borul virágba a karácsonyi kaktusz, amikor szeretnéd

Virágözön az ünnepekre.

A karácsonyi kaktusz megfelelő gondozásával elérhetjük, hogy az advent és a karácsony időszakán virágozzon, díszítve, színesítve otthonunkat.

Bagdány Lászlóné  ismeri a módszert, amellyel számos kaktuszát virágzásra bírta már. A következőkben tőle tudhatjuk meg, pontosan mi mindenre ügyel, hogy a növények sok-sok virággal örvendeztessék meg.

"Kinyílt az idei év végi első kaktuszom. Az idén beosztom őket, egyenként virágoztatom, hogy mindig legyen valami szépség a nappaliban.

Háromévenként átültetem laza, tőzeges, marhatrágyás földbe egy nagyobb cserépbe. Tavasztól késő őszig félárnyékban a teraszon tartom. Körülbelül hetente locsolom időjárásfüggően és kéthetente tápoldatozom Volldüngerrel.

Eső ellen védem (az eresz alá húzom), mert a kiadós, többnapos esőt nem szereti. Október végén hideg, de napfényes teleltetőbe viszem, ekkor már látszanak a bimbók. Október-november közepéig csak annyira öntözöm, hogy éppen ki ne száradjon. Majd egy meleg szobában helyezem el, öntözöm és virágba borul.

Az egyenkénti virágoztatás pedig úgy történik, hogy nem egyszerre hozom be a teleltetőből mind a hat cserép virágot a melegre, hanem különböző időpontokban, így kicsit szabályozni tudom a virágzásukat."

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR