Hűsítő leves bodzabogyóból, almából és szilvából

Hűsítő leves bodzabogyóból, almából és szilvából

Tejszínes finomság.

Különleges nyári levest készíthetünk bodzabogyóból, amit aztán akár hidegen, akár melegen fogyaszthatunk. Érdemes kihasználni a nyárvégi szezont és a sötét bogyókból összedobni ezt a fogást!

Hozzávalók

• 250 g szilva
• 150 g alma
• 160 g vaj
• 600 g bodzabogyó
• 2 evőkanál cukor
• 1 csipet fahéj
• 4 evőkanál liszt
• 800 ml tej
• 125 ml habtejszín

Elkészítés

1. A szilvát magozzuk ki és vágjuk kisebb darabokra. Az almát hámozzuk meg, vágjuk ki a magházát és daraboljuk fel.

2. Melegítsük a vajat egy serpenyőben és hagyjuk, hogy felhabosodjon. A szilvát, az almát és a jól megmosott, leszemezett bodzabogyókat adjuk hozzá. A cukrot a fahéjjal óvatosan keverjük el és az egészet pároljuk lágyan kb. 20 percig.

3. A lisztet keverjük el a tejben és öntsük a párolt gyümölcsökre. Az egészet forraljuk fel, a lángot vegyük kisebbre és még 5 percig főzzük. Hagyjuk kihűlni.

4. Nyomjuk a felvert tejszínhabot a kihűlt gyümölcsleves alá. A levest fogyaszthatjuk melegen is, ebben az esetben a tejszínhabot ne verjük fel, hanem folyékonyan keverjük a levesbe.

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR