Kapós csemege a szőlőlekvár

Kapós csemege a szőlőlekvár

Ősszel van itt a befőzés ideje.

Különféle szőlőfajtákból más-más ízvilágú lekvárt készíthetünk. Meszlényiné Taricskó Anita  Othello fajtát választott, olyan jól sikerült, hogy nagyon gyorsan fogy.

szololekvar kapos csemege 02

"Életem első szőlőlekvárját csináltam idén. Othello szőlőből készült. Két nagy vödör szőlőt kézzel leszemeztem, megmostam és felraktam főzni. Mikor levet engedett, paradicsompasszírozón passzíroztam, így nincs a lekvárban mag. 9 liter lett a sűrítmény, amibe 1 db citrom levét belenyomtam és 1:4 édesítőszerrel beédesítettem (ezt sajnos nem mértem, kóstolgattam), és Dr. Oetker 3:1-et tettem bele 8 tasakkal. Kimosott üvegekbe töltöttem, és 5 percig fejtetőre állítottam. Majd, amikor kihűlt, a spájzomba polcra tettem.

szololekvar kapos csemege 03

Isteni finom vajas kenyérre kenve, a férjem magában kanalazza, piskótatekercsbe téve is nagyon ízlett mindenkinek! Nagy a család, azért tettem kisebb üvegekbe, hogy mindenkinek tudjak adni kóstolót. Eltarthatóságra szerintem ugyanaz, mint a többi lekvár, évekig eláll, de nálunk azt nem éri meg, mert szépen fogy! Ami persze nekem nagy öröm, mert azért csináltam. Biztos, hogy jövőre is fog készülni szőlőlekvár!"

szololekvar kapos csemege 04

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR