Szilvalekvár karamellával

Szilvalekvár karamellával

A hagyományos recept egy kis csavarral.

Ha nyár vége, ősz eleje, akkor itt az ideje a szilvalekvár befőzésének. A hagyományos recepteken kívül számtalan más változattal is próbálkoznak háziasszonyok, ahogyan Bodor Gréta  is tette. Konyhájában úgy főzte a szilvalekvárt, hogy cukor helyett karamellát adott a szilvához.

"A karamellás szilvalekvár idén pattant ki a fejemből. Ugyanúgy, mint a mézeskalácsos szilvalekvár, a levendulás szilvalekvár vagy curry-s almaszósz. Szeretek fantáziálni, így kipróbálok sok új dolgot. A recept ugyanaz, mint bármelyik más szilvalekváré, viszont cukor helyett bocis tejkaramella kerül bele.

karamellas szlvalekvar 02

A hozzávalók:

  • szilva
  • bocis tejkaramella
  • 3 az egyben dzsemfix

Kezdő háziasszonyok is könnyen elkészíthetik. Természetesen a tejkaramella mennyiségét a család édesszájúsága határozza meg.

karamellas szlvalekvar 03

Ugyanúgy akár évekig eláll, mint bármelyik lekvár, de valószínűleg jövőre nem marad belőle… A felhasználása szintén a többi szilvalekvárhoz hasonlóan történik: finom palacsintába, buktába, süteményekhez, szilvás gombócba stb.

karamellas szlvalekvar 04

Egy további ötlet: 2 evőkanál karamellás szilvalekvár és 3 dl tej garantáltan finom turmix összetevői."

karamellas szlvalekvar 05

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR