Kellő mélységbe ültessük a kardvirág gumóit

Kellő mélységbe ültessük a kardvirág gumóit

Szükséges a támaszték.

Tavasszal elérkezik a kardvirág gumók ültetésének ideje is. Általában áprilisban érdemes előhozni a pincéből, garázsból azokat. Nem csak az ágyásokba kerülhetnek, szépen mutatnak cserepekben, virágládákban is, a balkonon vagy a teraszon. A legtöbb fajta meglehetősen magasra nő, ezért kellő stabilitásra van szükségük.

kardvirag gumoit kello melysegbe 02

Mire figyeljünk annak érdekében, hogy gazdagon virágzó kardvirágban gyönyörködhessünk?

1. Ültessük kellően mélyre a gumókat

Tegyük a gumókat 10-12 cm mélyre a talajban. A nagyon szeles területeken érdemes egy támasztékot is odatenni. A kardvirág általánosságban napos helyet és jó vízelvezető képességű földet igényel.

2. Gondosan válasszuk meg az ültetés helyét

Soha ne tegyük a kardvirágot kétszer egymás után ugyanarra a területre, ez ugyanis elősegíti a kártevők, kórokozók felszaporodását. Ősszel, amint a levelek elhervadtak, ássuk ki a gumókat. Válogassuk ki a beteg, sérült darabokat, amelyeken a gombafertőzés, a tripszek és egyéb károsítók nyomát látjuk. Így a téli tárolás során nem tudják a többi gumót megfertőzni.

A fehértől a lilán, sárgán, rózsaszínen át a vörösig, a kardvirág virágszíneinek széles a palettája. Bármelyik is a kedvenc színünk, biztosan meg fogjuk találni a fajtaválasztékban és a kardvirág a kertünk ékességévé válhat.

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR