Gerendavázas kerti medence

Gerendavázas kerti medence

Kerti medencére sokan vágyunk a nyári hónapok alatt, de a kivitelezés költségei és kertünk felforgatása miatt kénytelenek vagyunk ellenállni a csábító vágynak.

Van azonban olyan medenceépítési lehetőség is, amely a felfújható műanyag medencék világán messze túlmutat, kertünkbe a természetes gerendavázával jobban belesimul és még a pénztárcánkat sem terheli meg annyira, mintha betonvázas, süllyesztett medencét építenénk.

Ez a medencetípus a talaj felszíne fölött épül, akár egy gerendaház.

gerendavazas kerti medence 01
www.e-kert.hu

A szakszerűen kialakított teherhordó felületre – javasolt a betonalap – a medence 1 nap alatt felépíthető, köszönhetően az előre gyártott elemeknek. Sőt, ehhez nem kell szakember sem, hiszen a német precizitással készült útmutató segítségével az egész telepítés nem nehezebb, mint egy picit bonyolultabb IKEA bútor összerakása.

A gerendaváz nemcsak díszítő funkcióval bír, hanem egyben a teherhordó szerkezet is. A gerendaváz elemei 45 mm vastag, impregnált – nagy nyomáson telített – faanyagból készülnek, a belső térbe pedig egy méretre szabott medencefólia kerül. A fa speciális anyaggal történő telítése során nemcsak annak teherbírása növekszik, hanem ez biztosítja a tűzállóságot és egyben a farontó rovarokat is távol tartja.

A Weka gerendavázas kerti medence falai tetszőleges színre lefesthetők, amihez a Remmers kültéri padlóolaj bevált megoldás. A medence szerkezete könnyen összeépíthető meglévő terasszal vagy akár fa napozóteraszokkal is bővíthető, környezete kültéri padlóburkolatokkal csinosítható.

gerendavazas kerti medence 03
www.e-kert.hu

Ugyan mi lehetne medencénk számára természetesebb anyagválasztás egy zöld kertbe, mint egy természetes anyagból, fából épült medencetest? Tekintettel arra, hogy a medence a talaj felszíne fölé épül, könnyen megépíthető magas talajvízzel rendelkező területeken is.

További komoly előnye, hogy kisgyermekes családoknál a térből kiemelt medencetest megakadályozza, hogy a gyerekek beleessenek a medencébe. Ráadásul a víz sem marad kútvíz-hőmérsékletű, mint a süllyesztett medencéké.

Az ilyen típusú kerti medencék víztisztása homokszűrő (makro szűrő) berendezéssel történik, amelyet további víztisztaságot elősegítő eszközzel UV-C, környezetbarát tisztítási technológiával is érdemes ellátni. Ez utóbbi – UV-C – víztisztítás segítségével a szükséges klór mennyisége kb. 60-80%-kal is mérsékelhető!

gerendavazas kerti medence 02
www.e-kert.hu

De hogyan is kezdjünk neki?

1. Tervezze meg a kertben a medence helyét, készítsen pár fényképet (erre később még szüksége lesz).
2. Válassza ki az Önnek tetsző terméket a webshopban (www.e-kert.hu).
3. Megrendelés előtt az elérhetőségeken keresztül kérjen árajánlatot (akár a medence telepítésére is) és küldje el a fényképet is, ahová a medencét elképzelte. A szakértők a megrendelés előtt felveszik Önnel a kapcsolatot és az igények tisztázása – szükség szerint helyszíni felmérés – után részletes kalkulációt küldenek.
4. Érdemes előre gondolni a medence tervezésével, mert azon termékek esetében, amelyek nincsenek raktáron, kb. 6 hét gyártási idővel kell számolni. Ehhez jön a szállítási idő és a telepítési idő (esőben nem lehet ilyen termékeket telepíteni).

Ennyire egyszerű, csak gondoljon előre, hogy otthon is tudjon nyaralni!

www.e-kert.hu, www.weka.hu

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR