Mire jó a kerti asztal? Hát evésre nem...

Mire jó a kerti asztal? Hát evésre nem...

Viszont kiválóan alkalmas arra, hogy a kerti munkákat egyenes derékkal, hátfájás nélkül végezhessük. Megmutatjuk, hogyan tehetünk szert jó kerti asztalra.

Különösen tavasszal, amikor újra be kell ültetni a virágcserepeket és a ládákat, és a hajtató-tálcáról a palántákat egyesével kell átültetni kicsi cserepekbe, praktikusnak bizonyul egy ültető-asztal.

Kerti asztal

Készítsünk ültető asztalt

Ami lehetővé teszi, hogy egyenes testtartásban, kényelmes magasságban dolgozzunk, és a legfontosabb munkaeszközök, pl. a cserepek, ültető-pálca és a földes zsák mindig kezünk ügyében legyenek. Akár egy magasabb széket is tehetünk az asztal mellé. A munka befejezése után az asztalt könnyen letakaríthatjuk, hiszen a legtöbb modell bádog munkalappal van ellátva.

mire jo kerti asztal 01

Az ültető-asztalok általában fából készülnek, ezért olyan helyre kell tenni, ahol nincs kitéve az időjárás viszontagságainak, tegyük zárt helyre, vagy a tetőterasz alá. Ha a föld nedves, tegyünk alátétet a lábak alá, hogy ne süppedjen a földbe és így megóvhatjuk a rothadástól. Amennyiben nincs rá mód, hogy védett helyre tegyük, válasszunk keményfából (pl. akácfa) modellt.

mire jo kerti asztal 02

Természetesen egy kis kézügyességgel mi magunk is összeállíthatunk egy ültetőasztalt, vagy pedig átalakíthatunk erre a célra egy régi konyhaasztalt. Amikor nem használjuk az ültető-asztalt néhány cserepes növényt, egy-két régi kézi szerszámot rakhatunk rá díszként, ily módon ezzel kicsit nosztalgiázhatunk.

Kerti asztal

A rozsdamentes acélból készült bútor teljes mértékben ellenálló az időjárás viszontagságaival szemben, és télen is nyugodtan hagyhatjuk a szabadban, mindenféle takarás nélkül. Ráadásul nem csal ültető-asztalként használható, hanem grillezésnél, kerti partik alkalmával is jó szolgálatot tesz oldalasztalként. A szennyeződés könnyen eltávolítható a felületéről, és kis súlyú modelleket egy ember is arrébb tudja tenni.

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR