Kerti tárolónak fémdoboz?

Kerti tárolónak fémdoboz?

Meglepő ötletnek tűnik rozsdamentes fémlapokból, alumíniumból kerti tárolókat, sőt kisházat és magaságyat készíteni, de kétség kívül megvan az oka, hogy egyre inkább elterjed.

A meglepő ötleteket felkaroló e-kert.hu hívta fel a figyelmünket arra, hogy nemcsak fában érdemes gondolkodni, amikor az ember a kertjébe tárolót építene. Kétkedve is fogadtuk az ötletet mindaddig, amíg meg nem néztünk egy bemutatóteremben néhány megoldást.

kerti tarolo femdoboz 01

Minden fémből készül

Ha valaki kíváncsi, mi minden kerti építmény készülhet fémből, nem kell elmennie a M0-ás körgyűrű melletti bemutatóterembe. Elég, ha a „Prémium fém kerti tárolók” oldalán körülnéz: találni fog fém kisházat, fém szerszámtárolót, fém kerékpártárolót, fém minigarázst, fém párnatartó dobozt, fém kukatároló szekrényt, sőt még fémből készült magaságyat is, opcionális üvegtetővel. A legfurább a fém fatároló, ami egyébként sokkal jobban néz ki, mint ahogy az elnevezéséből gondolnánk.

Mint egy autó...

A kerti tárolástechnika fémből készült császárai tényleg tudnak egyet s mást, amelyet fából és műanyagból készült rokonaik nem. Aki az árcédulájukat megtekinti, már sejtheti, hogy prémium termékekről van szó, kifejezetten könnyen kezelhető, kényelmes eszközökről. Minden elemük rozsdamentes anyagból készül, néhány rozsdamentes acélból, különleges bevonatokkal, némelyik pedig alumíniumból. Kívülről nagyon jól néznek ki, látszik rajtuk, hogy igényes berendezések (nem véletlenül vállalnak rájuk 20 év átrozsdásodás elleni gyártói garanciát).

Az ajtók finoman nyílnak, puhán záródnak, a redőnyök és ablakok egyenletesen és könnyen siklanak. A nehéz fedők alatt gázrugós emelők és kitámasztók vannak, ezért úgy nyílnak, akár egy drágább autó motorházfedele.

kerti tarolo femdoboz 02

Rengeteg méret és szín

Az egyes termékfajták is nagyon sokféle formában kaphatók, jól variálhatók, ezért olyan helyekre is beépíthetők, amelyekhez egyébként nehéz lenne kész bútort kapni. A sokféle méret és szín tovább könnyíti a felhasználhatóságot.

Az osztrák gyártó Biohort néven fejlesztette ki a kerti tárolósorozatát, azzal a céllal, hogy alternatívát kínál a fából készült, általában rövidebb élettartamú kisházaknak és tárolóknak. És ha belegondolunk, akkor igazuk is van, hiszen a faládákat, kerti tárolókat minden évben festeni kéne ahhoz, hogy 20 évet kiszolgáljanak, és azért ennyi idő alatt sokat romlana az állaguk. Ezzel szemben a prémium minőségű fém tárolókhoz hozzá sem kell nyúlni és valószínűleg az unokáink is ugyan ilyen állapotban fogják megörökölni, ahogy most kinéz.

Hogy néz ki a fém a kertben?

A kinézete egész modern, és bármennyire furcsa ezt mondani, jól illik a fához is. Annak ajánlható az ilyen tároló, akinek igénye van arra, hogy a kerti tárolóját folyamatosan olyan tisztán tartsa, mint a lakását, ugyanis ezek a fém tárolók teljesen időjárásállók, még a por sem megy be a nyílásaikon, és nagyon könnyen takaríthatók.

kerti tarolo femdoboz 03

Extra funkciók

A fémből készült tárolóknak van néhány tulajdonsága, amelyekkel a hagyományos tárolók általában nem veszik fel a versenyt. Például egyszerűen és biztonságosan zárhatók, biztonsági kulcsokat kapunk hozzájuk. Ellenállnak a szélnek is, sokkal inkább, mint egy fából készült, könnyű tároló. És egy biztonsági szempont: tűzállók is, ezért nem kell annyira ügyelni a környezetükben, mint egy faépítménynél, hogy nehogy a földön maradjon mellette egy domború üvegcserép, ami lángra lobbanthatja.

Kartonba csomagolva érkezik

A Biohort fém tárolók nem összeszerelve, hanem lapra szerelten érkeznek a vásárlóhoz. Akár egy IKEA szekrényhez, ezekhez is könnyű összeszerelhetőséget biztosító részletes, képes összeszerelési útmutató már, illetve valamennyi szükséges szerelék az alapcsomag része. A Youtube-on található videók tanúsága szerint minden extra felszerelés és szakértelem nélkül is könnyen összeállíthatók.

 
 

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR