Kerti tárolás – a kötelező munka

Kerti tárolás – a kötelező munka

Készítettünk egy gyors listát, hogy meg tudjuk mutatni, milyen kerti berendezések/megoldások kínálkoznak a kerti eszközök tárolására.

Megnézte már, hogy miket is tárol a kertben és azok hogyan mutatnak? Ahogy a mondás is tartja "jó munkához jó szerszám kell", de fontos, hogy ettől még a kert szép, rendezett maradjon.

Kezdjük a legnagyobbal: ha a kertben áll az autó

Nyáron a jégkártól és a napsugárzásától, míg télen a fagytól és dértől kell védeni az autót. Ezekre a célokra már egy egyszerű kocsibeálló is megfelel, de aki a hagyományos nyeregtetőt szereti, amely alatt tárolható a síboksz is, annak ezt javasoljuk. Aki két autóval rendelkezik, az se ijedjen meg, vannak kompakt megoldások, illetve fémből is meg lehet oldani a fentieket.

kerti tarolas e kert 01
www.e-kert.hu

Biciklik és egyéb sporteszközök

Jöjjenek a további közlekedési eszközök és a szerszámok: robogó, biciklik, kenu, rollerek, egyéb autókiegészítők (pl. gumiszett), talicska, fűnyíró stb. Általában véve ilyenkor mindenki kerti fa- vagy fémházban gondolkodik, pedig számos olyan megoldás létezik, amely kompakt és egyszerű, komolyabb telepítést sem igényel. Jó megoldást jelentenek a ház falához illeszthető tárolók, illetve szekrények. És ha valaki 20 évig akarja élvezni rozsdásodás elleni gyártói garanciát, akkor ezekből a tárolókból érdemes választania: StoreMax fém kerti kerékpártároló; Biohort kerékpártároló mini garázs; Fém kerti szerszámtároló 150.

kerti tarolas e kert 02
www.e-kert.hu

Tüzelő stílusos tárolása

Ha van kályhánk vagy kandallónk, akkor bizony az abba való fát is tárolni kellene, hogy valóban csak száraz tűzrevaló kerüljön be a házba. A fahasábok és rönkök száradásához és tárolásához nyitott, de az alulról és felülről jövő víztől védett helyet kell biztosítanunk. Innentől pedig csak az a kérdés, hogy az eresz alatt vagy szabadon álló helyet találunk, ahová például ezek a megoldások beférnek: WoodStock Biohort fatároló; Prémium 663/1 fatároló; Fatároló, kukatároló, szerszámos 663; Szabadon álló prémium 204 fatároló. Nem mellesleg ugyanilyen megoldásokba esztétikusan elhelyezhetők a kukák is.

kerti tarolas e kert 03
www.e-kert.hu

Kerti párnák és bútorok védelme

Újabb tárolandó dolgok, amelyeket érdemes megóvni, a kerti párnák. Itt nemcsak az időjárás, hanem pár, a kertbe tévedő állatka is okozhat károkat a kerti párnáinkban. Érdemes ehhez kompakt és zárt ládákat használni, amelybe nemcsak a párnák, hanem az összecsukható székek, a kerti játékok, sporteszközök vagy akár a medencét kiegészítő eszközök is beleférnek. Mi a fémből készült tartókat preferáljuk: LoungeBox párnatartó láda; FreizeitBox párnatartó láda; CornerBox terasz szekrény.

kerti tarolas e kert 07
www.e-kert.hu

Végül tárolunk még növényeket, komposztot és földet is, amelyekhez mi most olyan egyedi megoldásokat mutatunk, amelyek például megkímélik a gerincünket, ugyanis a magaságyásokhoz nem kell hajolgatni: Biohort magaságyás; Prémium virágágyás, magaságyás; Weka 669 virágágyás, fa magaságyás; Weka virágágyás, magaságyás fából, vagy például tartósságuk miatt 20 évig nincs gondunk a komposzt kezelésével: MonAmi komposztáló.

kerti tarolas e kert 05
www.e-kert.hu

Tudjuk, a sor végtelen és biztos kimaradt egy-két fontos tárolandó eszköz, de a webshopunkban talán azokra is található megoldás.

www.e-kert.hu

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR