Nyaralni itthon, a kertben is lehet

Nyaralni itthon, a kertben is lehet

Monori Zsolttal az e-kert.hu alapítójával beszélgettünk.

Zsoltot 10 éve ismerjük, egy kerti kiállításon találkoztunk először. Akkoriban indította a vállalkozását és azt mesélte, hogy a saját életéből merítette az ötletet: a családjával új házba költöztek és szerette volna szépen berendezni a kertjét is. Rájött, hogy ez igencsak sok utánajárást igényel és valószínűleg másnak is sok fejtörést okoz. Megmaradt a kapcsolat és a hobbikert.hu szerkesztősége azóta is hozzá fordul, ha valamilyen kerti építményről vagy berendezésről többet szeretnénk megtudni.

Monori Zsolt

Hobbikert.hu: Idén 10 éve, hogy elindult a kerti berendezéseket forgalmazó vállalkozásod. Hol tanultad meg a kert, a kerti berendezések mesterfogásait?

Monori Zsolt: Kereskedelemmel foglalkozom lassan több, mint 25 éve. Nemcsak multi cégeknél, hanem kisebb vállalkozásoknál is voltam értékesítő, illetve értékesítési menedzser. Aztán egyszer úgy hozta a sors, hogy kipróbálhattam „csak a magam ura lenni” és akkor a feleségem mellém állt és együtt kezdtük el ezt az utat járni. Azóta már többen vagyunk, de még mindig „családias” vállalkozásként működünk, amelyben az adott szó és a becsület alapérték.

e-kert.hu

Hobbikert.hu: És a kert hogyan jött?

MZs: Vidéki ember vagyok, így a kert az nekem mindig is a mindennapjaim része volt, gyerekkorom óta. Az, hogy prémium termékekkel foglalkozunk, tudatos választás volt, mert csak a minőségi termékekben hiszünk, ez minősít minket is.

Hobbikert.hu: A termékpaletta elég széles skálát mutat, honnan veszed az ihletet, hogy mely termékekkel érdemes foglalkozni?

MZs: Egy jó kereskedő mindig nyitott érzékszervekkel él, én ezt tanultam az életben. Így fontosak az ügyfelek által elejtett szavak, kérdések, ahogy a piaci trendek, amelyeket napi szinten követünk. Mára pedig ott tartunk, hogy a gyártók keresnek minket, mert szeretnének piacra lépni és bennünk meglátják, megtalálják a partnerüket és a számításukat.

Hobbikert.hu: Milyennek látod a magyar kerttulajdonosokat? Hogyan változtak az évek során az igényeink?

MZs: Mi azt látjuk, hogy az emberek egyre inkább szeretnek minőségi időt eltölteni a kertjükben. Persze tudjuk, hogy mindenkinek mást-mást jelent a minőségi idő, azonban a kellemes időtöltéshez kellenek berendezések, legyen szó akár kerti bútorról vagy kerti tárolóról.

A másik fejlődési irány az, hogy rájöttek az emberek, hogy a prémium termékek hosszabb távon sokszor olcsóbbak, mint a gyengébb minőségű termékek, amelyeket gyakran cserélni kell

Hobbikert.hu: A 10 éves szülinap komoly ünnep egy családi vállalkozás életében. Készültök valamilyen meglepetéssel?

MZs: Ez az év nagyon izgalmasan indult. Elkészült az új weboldalunk, amely most már a kor igényeihez igazítva mobilokról is megfelelő élményt nyújt. Május végén teszteltük és indítottuk el a részletfizetési lehetőségünket, amelyhez partnerül a Cofidist választottuk. Azt gondoljuk, hogy így szélesebb kör részére elérhetővé válnak majd a termékeink. Az évben indítottuk útjára Nyaralj otthon!  szlogennel a kampányunkat, amellyel arra szerettünk volna utalni, hogy a nyaralásokhoz kötött élmények egy része napi szinten otthon is elérhetővé válik a termékeinkkel. Úgy érezzük, hogy az üzenet átment és egyre többen érzik sajátjuknak. Emellett készülünk egy játékkal is a hobbikert.hu olvasóinak.

Hobbikert.hu: A nyereményjáték-terved már sejtettük, de most már részleteket is elárulhatunk?

MZs: Most még nem szeretném, ez legyen meglepetés, de már nem kell sokat várni, ígérem.

Hobbikert.hu: Rendben, várni fogjuk. Köszönjük a beszélgetést és sok sikert kívánunk a következő 10 évre is!

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR