Készítsünk melegszínű, őszi koszorút lampionvirágokból

Készítsünk melegszínű, őszi koszorút lampionvirágokból

A kert kincseivel.

Lampionvirágnak, zsidócseresznyének, fizálisznak is nevezik azt a fajt (Physalis alkekengi), amely narancssárga színfoltként jelenik meg ősszel a kertekben és az erdő szélén. Gyümölcse cseresznye méretű, gömbölyű bogyó, amit az éréskor vele nagyobbodó, barnásra színesedő csésze rejt. Feltűnő, felfúvódott terméses csészéje skarlátpiros, belül a bogyó fényes piros. Ezeket a ’lampionokat’ előszeretettel használják a virágkötészetben. Szépen mutatnak vázában, de ajtókopogtató, koszorú is készíthető belőlük.

lampionviragbol oszi koszoru 02

Utóbbihoz felhasználhatunk bármit, amit az őszi kertben találunk. Jöhet a gesztenye, a dió, a toboz, a színes falevelek, a bogyós termések, magtokok, vagy az őszi virágok: az őszirózsa, a krizantém.

lampionviragbol oszi koszoru 03

A koszorú alapjaként használjunk rugalmasan hajlítható ágakat, például nyír-, fűz- vagy iszalagvesszőt. Az egyes virágokat, terméseket elláthatjuk virágkötő dróttal és így is az alapra illeszthetjük őket, de bevethetjük a ragasztópisztolyt is. A puhább terméseket, például egy díszalmát, dísztököt akár fogpiszkálóval is felszúrhatunk. Az elrendezés lehet szimmetrikus, vagy szabálytalan is, minden változatban jól mutat, meleg színeket hordozó, őszi koszorú.

lampionviragbol oszi koszoru 04

lampionviragbol oszi koszoru 05

lampionviragbol oszi koszoru 06

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR