Januárban valami könnyedebbre vágyunk az ünnepi eszem-iszom után. Valamire, ami gyors és egészséges.
A pénztárcánk is karcsúbb, ezért azokat a fogásokat részesítjük előnyben, amelyek nem túl drágák, mégis tele vannak értékes anyagokkal. A zeller és az alma vitaminban gazdag, finom és olcsó, pont erre van szükségünk a hideg téli napokon!
Krémes zeller-alma saláta
Hozzávalók
- 1 közepes zellergumó
- só, bors
- 1 db savanykás alma
- 2 evőkanál növényi olaj
- 1 citrom leve
- ½ biocitrom héja
- 1 evőkanál fehér balzsamecet
- 5 evőkanál alacsony zsírtartalmú joghurt
- 1 teáskanál édesebb mustár
- ½ csomag petrezselyem
- 1-2 marék dió vagy mogyoró
Elkészítés
1. Alaposan hámozzuk meg a zellert és vágjuk vékony csíkokra. Sós vízben 5-10 percig blansírozzuk, majd szűrjük le és tegyük félre.
2. Hámozzuk meg az almát, szedjük ki a magházát és ugyancsak vágjuk vékony csíkokra.
3. Az öntethez az olajat a citromlével, citromhéjjal és az ecettel keverjük össze. Tegyük hozzá a sót, borsot, joghurtot és mustárt, hogy krémes masszát kapjunk.
4. A kihűlt zellert és az almacsíkokat keverjük el az öntettel, majd rövid ideig hagyjuk állni.
5. A petrezselymet aprítsuk és díszítsük vele a salátát, majd aprított dióval is szórjuk meg.