Krémes zeller-alma saláta, a téli vitaminbomba

Krémes zeller-alma saláta, a téli vitaminbomba

Januárban valami könnyedebbre vágyunk az ünnepi eszem-iszom után. Valamire, ami gyors és egészséges.

A pénztárcánk is karcsúbb, ezért azokat a fogásokat részesítjük előnyben, amelyek nem túl drágák, mégis tele vannak értékes anyagokkal. A zeller és az alma vitaminban gazdag, finom és olcsó, pont erre van szükségünk a hideg téli napokon!

kremes zeller alma salata 02

Krémes zeller-alma saláta

Hozzávalók

  • 1 közepes zellergumó
  • só, bors
  • 1 db savanykás alma
  • 2 evőkanál növényi olaj
  • 1 citrom leve
  • ½ biocitrom héja
  • 1 evőkanál fehér balzsamecet
  • 5 evőkanál alacsony zsírtartalmú joghurt
  • 1 teáskanál édesebb mustár
  • ½ csomag petrezselyem
  • 1-2 marék dió vagy mogyoró

Elkészítés

1. Alaposan hámozzuk meg a zellert és vágjuk vékony csíkokra. Sós vízben 5-10 percig blansírozzuk, majd szűrjük le és tegyük félre.

2. Hámozzuk meg az almát, szedjük ki a magházát és ugyancsak vágjuk vékony csíkokra.

3. Az öntethez az olajat a citromlével, citromhéjjal és az ecettel keverjük össze. Tegyük hozzá a sót, borsot, joghurtot és mustárt, hogy krémes masszát kapjunk.

4. A kihűlt zellert és az almacsíkokat keverjük el az öntettel, majd rövid ideig hagyjuk állni.

5. A petrezselymet aprítsuk és díszítsük vele a salátát, majd aprított dióval is szórjuk meg.

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR