Különleges mentafajták, a csokoládé illatútól a gyömbér ízűig

Különleges mentafajták, a csokoládé illatútól a gyömbér ízűig

Sokoldalú fűszer.

A menta igen karakteres, népszerű fűszernövény. Frissítő, energizáló illattal rendelkezik, de ugyanakkor nyugtatóként, relaxálásnál is alkalmazható. Ráadásul ezernyi fajtája létezik, amelyek változatos, különleges külsővel vagy aromával hódítanak. Némelyikük nem csak gyógy- vagy fűszernövényként, de dísznövényként is megállja a helyét!

A görög mitológia szerint a Minthe nevű nimfát alacsony növénnyé változtatták, járókelők tapostak rajta. Szeretője ugyan nem tudta a nimfát eredeti alakjába visszaváltozni, de erős illattal ruházta fel, hogy a szépségére így is felfigyeljenek.

Néhány különleges mentafajtát mutatunk:

Gyömbér illatú menta

Egyszerre ízletes és mutatós: a sötétzöld levelek élénksárga mintázatúak, az apró virágok halvány levendula színben pompáznak. A levelek enyhén gyömbér ízűek és aromásak, igazi különlegességet jelentenek.

kulonleges mentafajtak 02
thetutuguru.com.au

Borsmenta

A menta legelterjedtebb faja, készülhet belőle tea, amely segít a torokfájós, náthás időszakban, de alvászavarokra és gyomorfájdalmakra is ajánlják.

kulonleges mentafajtak 03

Csokoládémenta

Csokirajongók, figyelem! A csoki ízű menta desszertek alkotója lehet, például nagyon finom vaníliás pudinggal vagy fagylalttal. Tea is készülhet a bájos növényből, amelynek élénkzöld levelei szép kontrasztot adnak a sötétbarna szárával.

kulonleges mentafajtak 04
Kai Hendry

Fodormenta

Egy másik elterjedt mentafaj, amely hasonlít a borsmentára, de kevésbé intenzív aromájú. Frissítő, mégis édes ízű.

kulonleges mentafajtak 05

Almaillatú menta

Gyümölcsös, édes íz, amely remekül illik desszertekhez, hideg italokhoz, teához, koktélokhoz. Kékeszöld leveleivel és szőrös száraival maga a növény is mutatós.

kulonleges mentafajtak 06
阿橋 HQ

Ananászillatú menta

Az édes, gyümölcsös íz mellett a tarka, fodrosszélű levekre is muszáj odafigyelnünk! Trópusi ízt ad mindenhez, desszerteket, fűszeres ételeket, salsát, koktélokat is ízesíthetünk vele.

kulonleges mentafajtak 07
cultivar413

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR