Gyümöcsözön.
A mirabolán vagy cseresznyeszilva gyümölcsös íze és szép színe jól érvényesül egy finom szörpben. A piros, bordó fajták általában lédúsabbak, dzsemet, pálinkát is szoktak készíteni belőlük. Érdemes kipróbálni a színes szörpöt is!
Hozzávalók
- 1 kg piros mirabolán
- 1 l víz
- kristálycukor
- 1 citrom leve
Elkészítés
1. Tegyük a gyümölcsöt 750 ml vízzel egy serpenyőbe és kb. 7 percig forraljuk. Ezután szűrjük át egy tiszta ruhán, hogy a levet kinyerjük. Az így kapott folyadékot keverjük el további 250 ml vízzel.
2. Mérjük le a folyadékot és adjunk hozzá ugyanennyi cukrot. Csurgassuk bele a citromlevet, még egyszer főzzük fel és hagyjuk kb. 5 percig főni. A szirupot öntsük azonnal sterilizált (forró vízzel kiöblített) üvegekbe. Tároljuk hűvös, sötét helyen. A felbontott üveget a hűtőbe tegyük és rövid időn belül fogyasszuk el a tartalmát.