Legyenek nyárra nagy virágtányérjaink, most neveljük elő a napraforgót a házban

Legyenek nyárra nagy virágtányérjaink, most neveljük elő a napraforgót a házban

Nyári kedvenc.

Rövidítsük le a várakozás idejét, addig is, amíg megérkezik a meleg nyár, gondoskodhatunk a napraforgók előneveléséről. Nyáron majd gyönyörködhetünk a hatalmas tányérokban, és ősszel a madarak is örülni fognak az érett magoknak.

napraforgo viragtanyer 02

Márciustól már megkezdhetjük a közkedvelt napraforgó palántanevelését. Ehhez cserepenként 3-5 magot vessünk, kb. 2 cm mélyen normál kerti földbe és fedjük a magokat földdel. A kis cserepek előnyösebbek a nagy vetőtálcánál, mert így később majd nem kell a növényeket pikíroznunk.

Állítsuk a cserepecskéket egy meleg, világos helyre a házban, és tartsuk a földjüket állandóan nedvesen. Az első növénykék már néhány napon belül kibújnak! Amikor a kis növényeknek már legalább 2 levele kifejlődött, akkor a kevésbé erőteljes példányokat kidobhatjuk, így cserepenként csak egy növény marad. Amennyiben vetőtálcába vetettünk, pikírozzuk a növényeket és ültessük őket nagyobb cserepekbe.

napraforgo viragtanyer 03

A napraforgó nagyon érzékeny a hidegre, az előnevelt palántákat csak akkor szabad kiültetni a szabadba, amikor már meleg van és nem várható több éjszakai fagy, azaz először május végén, a Fagyosszenteket követően.

Ne ültessük a napraforgót túl sűrűn, mert nagyra nő. Ajánlatos négyzetméterenként legfeljebb 4 növényt ültetni. Amennyiben dézsába tesszük, akkor csak egy növényt tegyünk egy tartóba, így biztosan megfelelően fog fejlődni.

napraforgo viragtanyer 04

napraforgo viragtanyer 06

napraforgo viragtanyer 05

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR