Magaságyás egyszerűen, gyorsan: raklapokból

Magaságyás egyszerűen, gyorsan: raklapokból

Újrahasznosított raklapokból még olcsó is.

Közkedveltek a magaságyások a kertészek körében, nem véletlenül. Azonban ha készen szeretnénk vásárolni, előfordulhat, hogy mélyen a zsebünkbe kell nyúlni. Kersner Andrea‎  nagyon egyszerű megoldást talált: nagy vonalakban összegezve négy raklapot élére állított és összecsavarozott.

magasagyag negy db raklapbol 02

"A 4 db raklapot ingyen kaptam; mivel fűre építettem, az összecsavarozás, illetve a külső zsebek aládeszkázása 5 000 forintba került, alulra pedig geotextilt tettem. Az oldalakra vastag nejlon fólia jött és a külső zsebeket is azzal béleltem, majd kilyukasztottam. Az összköltsége 10 000 forint.

magasagyag negy db raklapbol 03

A rétegezés a komposztálónak felel meg. Legalulra ágnyesedék került gyümölcsfa metszéséből, majd a sövénymetszés végterméke, ami egy kicsit vékonyabb nyesedék, majd őszi levél következett és 12 talicska 2 éves komposzt, majd utoljára 4 zsák 40 literes virágföld, amit összekevertem a komposzttal.

magasagyag negy db raklapbol 04

A zsebében dughagyma van, alul büdöske a tetvek ellen. A belsejében saláta, paprika, paradicsom. Az ötletet a neten láttam, praktikus, nem kell hajolni, egyszerű gondozni."

magasagyag negy db raklapbol 05

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR