Meglepő módszer bizonyult sikeresnek a paradicsomtermesztésre

Meglepő módszer bizonyult sikeresnek a paradicsomtermesztésre

Vödör a közepére.

James Bryan különös ötlettel állt elő, ami váratlanul jó eredménnyel zárult. Egyfajta paradicsomkalitkát alkotott, amely kis helyigényű és így lehetőséget ad arra, hogy a minikertekben is lédús bogyókat szüretelhessünk. Az elkészítés nagyon egyszerű, ugyanakkor hatékony és jó megoldást eredményez.

A hobbikertész a paradicsomtermesztést május 28-án kezdte, amikor is 4 palántát ültetett el egy szemetesvödör köré, amelynek alsó peremébe egy sor lyukat fúrt, egy második sort pedig 25 cm-rel feljebb készített el.

A vödröt úgy ásta a földbe, hogy a felső lyukak épp csak a talajszint fölé kerültek. Két lapátnyi komposzttal gazdagította a talajt. A támasztékot egy kis kalitka szolgáltatta.

Minden második napon vízzel töltötte fel a vödröt, ügyelve arra, hogy a leveleket ne érje víz.

A képek magukért beszélnek:

paradicsomtermesztes meglepo modszer 02
Így festettek a növények május 28-án

paradicsomtermesztes meglepo modszer 03
Június végén

paradicsomtermesztes meglepo modszer 04
Július 9-én: túl egy rekordmeleg és nagyon kevés esővel járó héten, már rengeteg virágot és paradicsomot találunk a bokrokon

Bryan először egy nagyobb, 50 literes konyhai szemetesvödröt használt, de később rájött, hogy sokkal költséghatékonyabb, ha 20 literes edényekkel dolgozik.

Minden növénynek heti 20 liter vízre van szüksége, ennek megfelelően kell kiszámolni, hogy egy-egy vödör köré mennyi növényt érdemes ültetni, ha tudjuk, hogy kb. hány naponta locsolunk.

Forrás: eatlocalgrown.com

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR