Fűszer és dísz.
A gyömbér egyre elterjedtebb fűszernövény, amelyet elsősorban télen használunk. Nemcsak jellegzetes, csípős ízt ad az ételeknek, de immunerősítésre is kiváló. A növény gyökértörzse emésztésserkentő, gyomorerősítő, étvágyjavító hatással bír. A növény nem csak fűszerként, de szobanövényként is ismert.
Sokan készítenek mézes gyömbért, amiből naponta érdemes egy kiskanállal fogyasztani az őszi-téli időszakban:
Napi hasznos, Mézes gyömbér készítése / Szoky konyhája /
Gazdagíthatjuk citrommal is az immunerősítőnket:
Citrom, gyömbér, méz - influenza, megfázás megelőzésére és enyhítésére - BF
Érdemes kipróbálni egy különlegességet is, a kandírozott gyömbért:
Kati-patika - Kandírozott gyömbér
Bármire is használjuk, fontos, hogy a hámozás során minél kevesebb értékes részt veszítsünk:
Hogyan kell meghámozni a gyömbért?
Amennyiben szobanövényként is nevelgetnénk, így fogjunk hozzá: