Mi készüljön gyömbérből? 5 remek ötletet mutatunk!

Mi készüljön gyömbérből? 5 remek ötletet mutatunk!

Fűszer és dísz.

A gyömbér egyre elterjedtebb fűszernövény, amelyet elsősorban télen használunk. Nemcsak jellegzetes, csípős ízt ad az ételeknek, de immunerősítésre is kiváló. A növény gyökértörzse emésztésserkentő, gyomorerősítő, étvágyjavító hatással bír. A növény nem csak fűszerként, de szobanövényként is ismert.

Sokan készítenek mézes gyömbért, amiből naponta érdemes egy kiskanállal fogyasztani az őszi-téli időszakban:

Napi hasznos, Mézes gyömbér készítése / Szoky konyhája /

Gazdagíthatjuk citrommal is az immunerősítőnket:

Citrom, gyömbér, méz - influenza, megfázás megelőzésére és enyhítésére - BF

Érdemes kipróbálni egy különlegességet is, a kandírozott gyömbért:

Kati-patika - Kandírozott gyömbér

Bármire is használjuk, fontos, hogy a hámozás során minél kevesebb értékes részt veszítsünk:

Hogyan kell meghámozni a gyömbért?

Amennyiben szobanövényként is nevelgetnénk, így fogjunk hozzá:

Gyömbért ültetek

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR