Immunrendszer-erősítő.
Nyári, üdítő, egészséges: a gyömbérszirup igazi felfrissülést ígér. Készítsük el házilag, egyszerű lesz, ígérjük!
Hozzávalók
• 1 darab gyömbérgumó
• 1 evőkanál citromlé
• 250 ml víz
• 100 g barna- vagy kandiscukor
Elkészítés
1. Hámozzunk meg egy kb. 3 cm-es gyömbérdarabot, és vágjuk kis darabokra.
2. Helyezzük a finomra vágott gyömbért a citromlével együtt egy kis edénybe. Hagyjuk óvatosan, kis lángon párolódni a vízben kb. 30 percig. A főzési idő végén adjuk hozzá a cukrot, és hagyjuk ezt a masszát tovább párolódni addig, amíg a cukor fel nem oldódik.
3. A forró szirupot szűrjük le egy steril üvegbe és zárjuk le jól.
A szirup nem csak szörphöz használható, de különösen pikáns ízt ad az ázsiai ételeknek, szószoknak, sőt a teáknak is.