Növényekből alkották újra a magyar fotós világhírűvé vált Kijevi Madonnáját

Növényekből alkották újra a magyar fotós világhírűvé vált Kijevi Madonnáját

Szimbólum.

Kijevi Madonna: Földes András újságíró képe azt a pillanatot mutatja be, amikor egy édesanya a csecsemőjét szoptatja a kijevi metróban. A háborús fotó azóta bejárta a világot. Valódi szimbólummá lett: a bombázások elől a metróba menekülő édesanya és a kisdede közti köteléket úgy tűnik, mintha semmi sem tudná megbontani. Most egy versenyen ért el első helyezést a kép alapján készült növénykompozíció.

A szavazás 2022. június 8. és 21. között tartott, mintegy 30 virágos-hazafias kompozíció közül lehetett választani. A Kijevi Madonna a voksok 42%-át megszerezve vitte el az aranyérmet. A mű a Szolomenszki kerület tájépítészeinek alkotása.

Tatyana Bliznyak jelen volt a díjátadó ceremónián. Ő az az asszony, aki az eredeti, február végén készült képen látható gyermekével a karjaiban.

A virágoskertben 37 ezer növény került beültetésre: százszorszépek, pelyvavirágok, cineráriák, pletykák, papagájfüvek, apróvirágú petúniák, begóniák, büdöskék, levendulák. Összesen 320 ezer növényt használtak a mutatós hazafias kompozíciók megalkotására.

Forrás:

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR