Ősszel kerüljenek a tavasszal virágzó hagymások a cserépbe

Ősszel kerüljenek a tavasszal virágzó hagymások a cserépbe

Színek játéka.

A tavasszal virágzó hagymás növények ültetési időszaka az ősz. Annak érdekében, hogy jövőre a virágpompában gyönyörködhessünk, a hagymáknak hosszabb hideg időszakra van szükségük.

tavasszal viragzo hagymasok osszel 06

Az ültetéshez a kereskedelemben kapható hagyományos virágföldet használhatjuk, és a hagymák ültetéskor ne érjenek egymáshoz.

tavasszal viragzo hagymasok osszel 02

A hagymák és gumók rendkívül széles választéka rengeteg lehetőséget rejt. Beültethetjük a ládákat, cserepeket különféle fajokkal, de akár egy faj színváltozataival is. Gyönyörűen mutat például, ha különböző színű, szirmú, formájú tulipánokkal van tele a virágtartó. Érdemes a különböző virágzási idejű fajtákat kombinálni, így valami mindig nyílik, virít majd a cserépben.

tavasszal viragzo hagymasok osszel 03

Az is szemet gyönyörködtető, ha egyetlen színt választunk ki. A fehér szín például nagyon szép, letisztult, elegáns. Tőzikét, krókuszt, csinos szellőrózsát (’White Splendor’), sármát, fürtös gyöngyikét, nárciszt, hóvirágot, jácintot, tulipánt és díszhagymát is találunk ebben a színben.

tavasszal viragzo hagymasok osszel 04

A napsütötte sárga szín a fény, a derű, az öröm színe. Választhatunk téltemetőt, krókuszt, tulipánt, nárcisz fajtákat ebből a színből. A kék árnyalataiért rajongók krókusz, törpe írisz, fürtös gyöngyike, jácint hagymákat keressék.

tavasszal viragzo hagymasok osszel 05

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR