Ez a penész megtámadja a málnát és szedret, ha nem figyelsz

Ez a penész megtámadja a málnát és szedret, ha nem figyelsz

A gombabetegségek egyike a málna és szeder vesszőit, máska a gyümölcseit veszélyezteti. Szerencsére mindkettő ellen van gyógyszer.

A málna és a szeder legveszélyesebb betegségei a didimellás vesszőfoltosság, a különböző levélbetegségek és a (virágot, termést fertőző) szürkepenész. A termés védelmét a virágzás elején, a fővirágzáskor és a virágzás végén kijuttatott Quadrisszal lehet és kell megalapozni. Dózisa 0,75-1,0 l/ha. Kisebb területre készítsünk 0,2%-os oldatot (pl. 10 l vízbe keverjünk 20 ml Quadris-t).

malna szurkepenesz01

A rezisztencia elkerülése érdekében használjunk a Quadris-szal együtt kontakt szert is. A Quadris alkalmazásával még további előnyökhöz jutunk: egyöntetű (nem elhúzódó) virágzás, minőségi termés, zöldebb növényállomány.

Ha elsősorban a szürkepenész jelent problémát, akkor használjuk a Chorus 50 WG-t 0,75-0,9 kg/ha dózisban, amely a bogyóba szívódva kiváló és hosszan tartó védelmet nyújt. Kisebb felületre készítsünk 0,8-0,9%-os oldatot (pl. 20 l vízbe keverjünk 16-18 g szert). A szürkepenészen kívül a Chorus 50 WG szederrozsda ellen is hatékony!

Bővebben a szerekről:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR

Vélemény, hozzászólás?