Finomság a kertből.
A klasszikus sárgabaracklekvár, eperdzsem készítése mellett érdemes néhány üveg különlegességgel is próbálkozni. Ki gondolná, hogy az illatos muskátliról szedett levelekkel gazdagított málnalekvárral elsöprő sikert arathatunk a konyhában?
Hozzávalók
• 2 kg málna
• 6 muskátlilevél (illatos muskátliról)
• 2 mentalevél
• 1 kg zselésítőcukor (2:1)
Elkészítés
1. Mossuk, majd szárítsuk meg a muskátli és a menta leveleit, és egy éjszakán át áztassuk őket a zselésítő cukorban.
2. Másnap mossuk meg a málnát és melegítsük meg egy edényben. Óvatosan főzzük addig, amíg be nem sűrűsödik, el nem távozik a víz.
3. Vegyük le az edényt a tűzről és adjuk a zselésítő cukorban áztatott leveleket a gyümölcshöz, és hagyjuk a főzetet kb. 1 órán át állni. Távolítsuk el a leveleket. Adjunk zselésítőcukrot a málnához, forraljuk fel és kb. 5 percig, a lekvárállag eléréséig még főzzük.
4. Még forrón töltsük az üvegekbe az elkészült finomságot.