Éretten ehető.
Az árnyékosabb területek nagy kedvence a fukszia, amely szépséges, színes virágaival díszíti a teraszt, a balkont vagy a kertet. A fáradhatatlanul virágzó növényben még tovább gyönyörködhetünk, ha megfogadunk néhány tanácsot.
A fukszia rengeteg virágot hoz és sikeres beporzás esetén terméseket is érlel. Ezek a gyümölcsök sötétpirosak vagy ibolyaszínűek, körülbelül cseresznye méretűek, éretten ehetőek. Angliában például lekvárt is készítenek belőlük.
Ha azt szeretnénk, hogy a növényünk gazdagon virágozzon, akkor még zöld állapotban vágjuk le a gyümölcsöket, hogy maradjon energia a virágzásra. Így ösztönözzük a fuksziát arra, hogy új és új bimbókat hozzon.
A kiegészítő tápoldatozás, a rendszeres öntözés és a száraz részek folyamatos eltávolítása is meghosszabbítja a virágözönt.