Szedjük le a gyökérzöldségek levelét a betakarítást követően

Szedjük le a gyökérzöldségek levelét a betakarítást követően

Zökkenőmentes tárolás.

Legkésőbb az első fagyokig ajánlott az érzékeny gyökérzöldségeket, így például a céklát vagy a sárgarépát felszedni. Ha a betakarítás után a pasztinákot, a zellergumót és más gyökérzöldségeket tárolni szeretnénk, akkor a leveleket is távolítsuk el, rögtön a szüretet követően. A zöld ugyanis további nedvességet párologtat, amitől a gumó megpuhul és elveszíti ropogósságát.

A sérülés és rothadás elkerülése végett a legjobb, ha a leveleket kézzel csavarjuk le, így marad egy rövidke szár a gumón. Ha szívesebben használunk kést vagy metszőollót, akkor ügyeljünk arra, hogy hagyjunk egy darabka szárrészt.

A tárolás alapszabálya, hogy hűvös, sötét, nedves helyre tegyük a zöldséget. A sárgarépa és társai kerülhetnek egyszerűen a hűtő zöldséges rekeszébe is. Még ideálisabb, ha sötét, hűvös helyen, például a pincében, nedves homokkal rétegezve tesszük el őket.

Korábban írtunk róla:

felco shop hu 02A legendás piros nyelű profi metszőollók a FELCO svájci gyárából származnak. A profi metszőollókat tervező cég más eszközöket, fűrészeket, kétkezes kerti ágvágó ollókat és drótvágókat is készít.

Közös tulajdonságuk az extrém hosszú élettartam és az emberi kézhez tervezett működés. Amellett, hogy a lehető legkevésbé sértik a növényeket, öröm is ilyen szerszámmal dolgozni.

Magyarországon a Hobbikert.hu munkatársai a Felco-Shop.hu boltban teszik elérhetővé a FELCO teljes kínálatát, a gyártó által támogatott árszinten, házhoz szállítással. Nézzen körül >>

A metszés gyümölcseiA metszést megtanulni kívánók figyelmébe ajánljuk Bálint gazda 10 kerti gyümölcsfa metszéséről szóló 100 perces videó-tanfolyamát.

Az egyes gyümölcsfákat külön-külön is bemutató tanfolyam célja, hogy a kertészkedők egy életre elsajátíthassák a metszés tudományát. Ezzel pedig szebb és több gyümölcsre tegyenek szert a jövőben.

Az online tanfolyamra (videó és írott útmutató) a WEBUNI oldalán lehet beiratkozni. Részletes információkért kattintson ide, nézze meg a bemutató oldalt >>

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR

Vélemény, hozzászólás?