Tartósító nélkül, 3 összetevőből fő az áfonyalekvár

Tartósító nélkül, 3 összetevőből fő az áfonyalekvár

Gyorsan elfogy.

Áfonyalekvárt talán leginkább azok főznek, akik kedvező áron jutnak zamatos bogyókhoz, vagy maguk szüretelik saját bokraikról. Vincze Jánosné Ica receptje nagyon egyszerű, melyet már több éve használ.

"Hozzávalók:

  • áfonya, ami legutóbb 8 kg-nyi mennyiség volt
  • cukor – a fenti gyümölcsmennyiséghez 3 kg
  • 1 teáskanál citromsav

afonyalekvar harom osszetevobol 02

Az áfonyát a cukorral és a citromsavval sűrűre főzzük. Amire oda kell figyelni, az elsősorban az, hogy az üvegek mindenképp sterilek legyenek. A lekvárt forrón kell az üvegekbe rakni, majd a lezárt üveget kb. 10 percre fejre állítani. Ezt követően száraz dunsztba rakni egészen addig, amíg teljesen kihűl. Ha ez megvan, mehet a spájzba.

afonyalekvar harom osszetevobol 03 

Az áfonyalekvár hamar el szokott fogyni, de volt már olyan eset is, hogy egy üveggel megbújt. Több évig is eláll."

afonyalekvar harom osszetevobol 04

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR