A hortenziavirágok szépségének 6 titka

A hortenziavirágok szépségének 6 titka

Hogyan változtassuk meg a hortenzia virágának színét? Hogyan maradjon a vázában tartott csokor minél tovább gyönyörű?

A hortenzia elsősorban bámulatosan szép virágainak köszönheti hihetetlen népszerűségét. Tehetünk – és tegyünk is – azért, hogy a növény minél egészségesebb, minél mutatósabb virágokkal örvendeztessen meg bennünket! Lássuk, hogyan lehetséges mindez!

6 trukk hortenzia 01

1. Változtassuk meg a hortenziavirágok színét

Nem varázslat, mindössze egy kis tudomány. A virágszirmok színének rózsaszínűre vagy kékre történő átváltoztatásához nem kell mást tennünk, mint elvégeznünk egy egyszerű talajvizsgálatot, majd módosítanunk annak pH-értékén.

6 trukk hortenzia 02

2. A virágok barnulásának megakadályozása

Ha azt tapasztaljuk, hogy a virágok kezdenek csúnyán megbarnulni, elképzelhető, hogy ennek oka, hogy a növényt a kert egy túl napos részébe ültettük. Bár virágzás idején már késő a növényt áttelepítenünk, a töve köré szórjunk a talajra egy réteg talajtakaró mulcsot, hogy a föld tovább megtartsa a nedvességet.

3. A vágott virágok tartósabbá tétele

Forraljunk vizet, majd a levágott virágok szárát fél percre állítsuk a forró vízbe. Rögtön ezután tegyük a virágszálakat szobahőmérsékletű vízzel megtöltött vázába. Ennyi az egész!

6 trukk hortenzia 04

4. A hervadásnak indult vágott virág felélesztése

Ha azt vesszük észre, hogy a vázába állított hortenziánk hervadásnak indult, sokkoljuk a növényt azzal, hogy az egész virágfejet 3-4 órára meleg vízbe merítjük. Ha szükséges, használjunk kerti kavicsokat, kisebb köveket súlynak, hogy a növény a kezelés ideje alatt mindvégig a víz alatt maradjon.

5. A vágott virág szépségének megőrzése

Bármilyen meglepő, de számít, és nem is keveset, hogy a vázába állított vágott hortenzia szirmait éri-e víz. Sokkal hosszabban frissek és üdék maradnak a virágfejek egy aprócska trükk bevetésével: naponta egyszer szórófejes flakonból finoman permetezzük meg vízzel!

6 trukk hortenzia 05

6. Így tartsuk kordában a baktériumokat

Ha nem szeretnénk, hogy a baktériumok gyorsan elszaporodjanak a vázában, nyomjunk egy kevés folyékony szappant a vízbe, mielőtt a virágot beleállítjuk. A vizet kétnaponta cseréljük, hogy a hortenzia minél tovább friss maradjon.

6 trukk hortenzia 06

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR