Egyszerű recept.
Sokan vagyunk birsrajongók, olyannyira, hogy már előre várjuk ennek a különlegesen jó illatú, fanyar gyümölcsnek a szezonját. Természetesen készül belőle sajt, ahogyan lekvár is, időnként kompót és szörp. De főhet belőle leves, vagy ahogyan Rozália évtizedek óta tartósítja: likőr. A következőkben a birsalmalikőr készítésének igazán egyszerű módszerét ismerhetjük meg.
"Birslikőr karácsonyra, én így rakom el, évtizedek óta!
Egy kis finomság az ünnepekre, a recept egyszerű, érdemes lehet megkóstolni! Judit Fejes-Kleine receptje.
Hozzávalók
- 4 birsalma
- 300 g cukor
- egy félbevágott vaníliarúd
- pár darab fahéj
- egy deci rum
- kb. fél liter vodka
Így készül
Kétliteres üvegbe 4 birset kockáztam, magház nélkül. Összesen 300 g cukorral rétegeztem, egy félbevágott vaníliarúd, pár darab fahéj, egy deci rum ízesíti.
Végül felöntve kb. fél liter vodkával. 4-6 hétig várakozik az ablakban, aztán leszűröm és üvegben érlelődik karácsonyig. Nem tudom még, hogy a gyümölcs mennyi levet ereszt. kb 7-8 dl lesz összesen.
Tárolás: ahol a többi italodat tartod. Csoda finom!"