5 + 1 videórecept: tippek a birsalma feldolgozására

5 + 1 videórecept: tippek a birsalma feldolgozására

Akinek van a kertjében birsalmafa, vagy nem tudja megállni, hogy a piacon járva ne vegyen egy nagy kosárnyit az illatos gyümölcsből, annak jól jöhetnek ötletadónak az alábbi elkészítési, feldolgozási módok:

1. Fahéjas birsalmalekvár | Mindmegette.hu

Egyszerű recept, de a végeredmény annál finomabb! Vétek nem elkészíteni, mivel rövid idő alatt meg is vagyunk vele. Friss, üde, nem mellesleg tartósítószermentes házi lekvárt kenhetünk így a kenyérre.

 

2. Birsalmasajt | Mindmegette.hu

A birsalma az ősz befőzésre termett slágergyümölcse, a birsalmasajt pedig az egyik legjobb dolog, ami csak történhet ezzel a gyümölccsel a konyhában. Régóta készítik a világ számos táján, hiszen nem csak csemegézni jó belőle, de többek között a püspökkenyerek össze nem téveszthető ízű hozzávalója is egyben.

A teljes recept itt található.

 

3. Forró, vaníliás birsalma leves | Főzni jó

A Főzni jó videójában igazi, hamisítatlan karácsonyi leves készül. Az első lépés egy alaplé főzése cukorból, különböző karácsonyi fűszerekből és a birsalma héjából:

 

4. Birsalmasajt egyszerűen | Nosalty

Recept hasznos tippekkel! A birs kemény húsú, fanyar, illatos gyümölcs, amiből nem csak pálinkát érdemes főzni. Fontos, hogy a birsalmasajt elkészítésénél a megfelelő állag eléréséhez ne pucoljuk meg a gyümölcsöket, mivel a héjában és az alatt közvetlenül található a legtöbb sűrítőanyag, a pektin. Másrészt a cukormennyiség is elengedhetetlen hozzá. Ez a két fő alkotóelem, és a türelem varázsolja szilárddá. Rendesen kiszárítva hűvös helyen tárolva akár hónapokig is eláll.

 

5. Birsalmakompót tartósítószermentesen | Mindmegette.hu

Mészáros Balázs mesterséf megmutatja, hogyan készíthető el egyszerűen és gyorsan az illatos birsalmakompót tartósítószerek nélkül. A méztől és a karácsony hangulatát idéző fűszerektől lesz különleges.

A teljes recept itt található.

+1. Birsalmasajt készítése | JustVidék

A recept különlegességét az adja, hogy befőző automata könnyíti meg a munkát. Első lépésként a megtisztított, felaprózott, magházától és hibás részeitől megfosztott birs kerül bele:

 

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR