Utóérő gyümölcsök.
Ahol a szőlő megterem, ott olyan növényeket is érdemes ültetni, amelyek viszonylag jól tolerálják a hidegeket, de a keményebb fagyokkal nem tudnak megbirkózni.
Közéjük tartozik a datolyaszilva, másnéven hurma vagy kákigyümölcs is, amely jól érzi magát a szőlőtermesztő vidékeken. Ahol a szőlő beérik, ott a káki is megtalálja az optimális körülményeket. A hűvösebb területeken viszont dézsában tartsuk és fagymentesen teleltessük át.
A datolyaszilva a talajjal szemben nem igényes, de napfényes helyre ültessük. A növény nagy tápanyagigényű, vízigénye közepes. Elvileg -20 °C-ig télálló, de fiatal korban a tövet takarni kell.
A nagy, többnyire narancssárga gyümölcsök ősszel kezdenek érni, utóérőek. A legjobb, ha a szüretet követően a terméseket selyempapírba tesszük és hűvös helyiségben, 15 °C körüli hőmérsékleten utóérleljük. A fogyasztható gyümölcs narancssárga húsa puha, enyhén vaníliára vagy édes sárgabarackra emlékeztető ízű, levéből bor vagy likőr készíthető.