Finomságok a kerti tűzrakóból.
"Bebugyolálva" olyan zöldségeket is készíthetünk a grillen, amelyeket magukban nehéz átsütni: ilyen például a sárgarépa, a veteménybab, az articsóka, sőt a krumpli is. A klasszikus alufóliától vannak, akik idegenkednek, ezért érdemes lehet más megoldásokat keresni a falatok becsomagolásához.
A grillezendő finomságokat berejthetjük például banánlevélbe – sajnos ehhez ritkán juthatunk hozzá hazánkban (ázsiai boltokban lehet néha kapni). Hazai alternatíva lehet a káposzta-, rebarbara-, mángold- vagy szőlőlevél is, amelyeket a használat előtt érdemes egy kicsit blansírozni. Amennyiben nincs otthon alufóliánk, és nem melegítjük túl forróra a grillezőt, használhatunk benedvesített sütőpapírt is.
Thaiföldön és Indonéziában az egész eledelt egyszerre grillezik: banánlevélbe csomagolják az előfőzött rizst, a zöldségeket, a mangódarabokat, a gyömbért és a halszószt is. A fogpiszkálóval rögzített kis csomagocskát kb. 10 perc alatt átsütik.