Citromfám levelei a hegyüktől száradnak lefelé

Citromfám levelei a hegyüktől száradnak lefelé

Ráadásként pici, pókszerű állatok lepték el a növényt.

Időnként előfordul, hogy a citromfánk levelei a hegyüknél kezdenek elszáradni, olyannyira, hogy a jelenség a termő ágakat sem kíméli. És ha ez nem lenne elég baj, nem tudunk megszabadulni a kicsi, piros pókoktól sem, amelyek a levelek alján telepedtek meg. Kezdünk aggódni, mivel várakozásainkkal ellentétben a fa már régóta nem terem. Hiába próbáltuk a kártevőt sok mindennel kiirtani, semmi eredmény nem mutatkozott.

citromfa levelszaradas atkak 02
Gilles San Martin

A leveleken élő apró, pókszerű állatok atkák lehetnek, ezek szívogatják a növényt. Száraz, meleg körülmények között szaporodnak fel, és ellenük a következő rovarölő szerekkel tudunk védekezni: Talstar, Applaud, Andalin, Sanmite, Nissorun, Omite, Flumite. Felhasználásuk azonban lakótérben (szobában) nem lehetséges.

www.novenydoktor.hu

Korábban írtunk róla:

A metszés gyümölcseiA metszést megtanulni kívánók figyelmébe ajánljuk Bálint gazda 10 kerti gyümölcsfa metszéséről szóló 100 perces videó-tanfolyamát.

Az egyes gyümölcsfákat külön-külön is bemutató tanfolyam célja, hogy a kertészkedők egy életre elsajátíthassák a metszés tudományát. Ezzel pedig szebb és több gyümölcsre tegyenek szert a jövőben.

Az online tanfolyamra (videó és írott útmutató) a WEBUNI oldalán lehet beiratkozni. Részletes információkért kattintson ide, nézze meg a bemutató oldalt >>

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR

Vélemény, hozzászólás?