Citromfám levelei a hegyüktől száradnak lefelé

Citromfám levelei a hegyüktől száradnak lefelé

Ráadásként pici, pókszerű állatok lepték el a növényt.

Időnként előfordul, hogy a citromfánk levelei a hegyüknél kezdenek elszáradni, olyannyira, hogy a jelenség a termő ágakat sem kíméli. És ha ez nem lenne elég baj, nem tudunk megszabadulni a kicsi, piros pókoktól sem, amelyek a levelek alján telepedtek meg. Kezdünk aggódni, mivel várakozásainkkal ellentétben a fa már régóta nem terem. Hiába próbáltuk a kártevőt sok mindennel kiirtani, semmi eredmény nem mutatkozott.

citromfa levelszaradas atkak 02
Gilles San Martin

A leveleken élő apró, pókszerű állatok atkák lehetnek, ezek szívogatják a növényt. Száraz, meleg körülmények között szaporodnak fel, és ellenük a következő rovarölő szerekkel tudunk védekezni: Talstar, Applaud, Andalin, Sanmite, Nissorun, Omite, Flumite. Felhasználásuk azonban lakótérben (szobában) nem lehetséges.

www.novenydoktor.hu

Korábban írtunk róla:

***

A Hobbikert Magazin szerkesztősége a metszés tanulásához Bálint gazda videós metszés-tanfolyamát ajánlja. A 10 házikerti gyümölcsfa metszését bemutató, összesen 100 perc oktató videót tartalmazó tanfolyamra a WEBUNI oldalán lehet beiratkozni.

A metszés eszközeinek beszerzéséhez (metszőolló, ágvágó, fűrész, kertészkés) az 1Kert.hu webshop termékeit ajánljuk. Ezt a Hobbikert.hu szerkesztősége hozta létre Felco Shop néven, a munkatársaink a kínálat minden darabját ismerik. Itt kaphatók a profi kertészek által használt tartós és jó minőségű szerszámok (FELCO, ARS, KUNDE, SILKY).

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR