Csokoládéval, rummal bolondított banánlekvár

Csokoládéval, rummal bolondított banánlekvár

Többféleképp felhasználható, továbbgondolható.

Ízélmény a köbön, mondhatni kalóriabomba a csokival felturbózott banánlekvár. Ha még egy kis rum is kerül bele, akkor lesz nagyon különleges! Dobos Mihályné Cecília  konyhájában csokoládés banánlekvár főtt, melynek receptjét most megosztja Olvasóinkkal.

"Banánból még csak másodszor készítettem lekvárt, először rumot is tettem bele. Az ötlet onnan jött, hogy nagyon szeretem a képen látható banános csokoládét, és a lekvárnak hasonló íze van.

Amikor kaptam a fiamtól túlérett banánt, nem volt kérdés, hogy ez lesz belőle. Ha hozzájutok valamilyen alapanyaghoz, vagy úgy, hogy kapom, vagy a kertben termett meg, valamilyen módon elkészítem, vagy úgy, ahogy már csináltam, vagy kitalálok valami újat.

Ez a lekvár egyszerűen, 3:1 dzsemfix hozzáadásával készült, kevés cukorral. Igaz, 1 kg 25 dkg gyümölcshöz csak 20 dkg cukrot tettem, de ez is bőven elég volt.

Amikor a cukorral és a dzsemfixel 3 percig forraltam, levettem a főzőlapról, és elkevertem benne 10 dkg 70 %-os étcsokoládét.

A lekvárral teljesen tele tettem az üvegeket, majd a tető rácsavarása után fejtetőre állítottam.

Felvert tejszínnel elkeverve, vagy vajas krémnek elkészítve süteménytölteléknek fogom felhasználni, vagy egyszerűen kanállal megeszem. A reggeli vajas-lekváros kenyérre is kitűnő."

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR