Ezek a bokrok virágoznak decemberben

Ezek a bokrok virágoznak decemberben

Téli színfoltok.

Nem kell lemondanunk a kerti virágokról a zord időben sem: számos cserje hozza télen is a virágait. Már nagyon korán szirmait bontja például az erős illatú téli bangita. A rügyek kezdetben sötétvörösek, teljes virágzásban finom rózsaszínek. Sokáig különleges látvány marad a kertben, decembertől egészen márciusig, áprilisig díszít a virágaival, mivel mindig új virágocskák nyílnak a bokron.

bokrok viragoznak decemberben 02

A hideg időben élvezhetjük a koreai hóvessző illatos, fehér virágait is. A növény védett, napos vagy félárnyékos helyen fejlődik legjobban. Hasonló helyet igényel a téli jázmin is, amely ragyogó sárga virágai már a levelek kihajtása előtt megjelennek a vesszőkön. Enyhébb éghajlatú területeken mindez már decemberben bekövetkezhet. A növény fűzöld, hosszú hajtásait érdemes rácsra támasztékra vezetni, így a falakat takarhatják.

bokrok viragoznak decemberben 03
nhq9801

bokrok viragoznak decemberben 04

Az illatos tündérfa is hozhatja már decemberben a virágait a melegebb területeken. A virágok kétszínűek, a krémsárga szirmok közepe piros. Egyetlen ág a szobába is behozza a kellemes illatot. A varázsmogyoró is gazdagon hozza a virágait a hidegben. Fajtától függően piros, narancs, sárga rojtos virágcsomói decembertől márciusig nyílnak.

bokrok viragoznak decemberben 05

bokrok viragoznak decemberben 06

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR