Szemet gyönyörködtető látvány az italunkban.
Egyre népszerűbbek az ehető virágok a magyar háziasszonyok konyháiban is. Készül belőlük ital, sütemény, lekvár. Molnár Mónika egy hirtelen ötlettől vezérelve lefagyasztotta, jégkockába zárta őket.
"Alapvetően kreatív foglalkozást űzök (selyemfestő, művészetterapeuta vagyok), így nem meglepő, hogy néha reggel új ötletekkel ébredek. Így történt a jégkockákkal is. Azon gondolkodtam előző nap, hogyan tudnám ezeket a szépségeket, amik a kertemben virulnak, tartósítani.
Szóval reggel úgy ébredtem, hogy jégkockákat fogok készíteni! Szedtem ehető virágokat: százszorszépet, ibolyát, orgonát, pitypangot, hozzájuk pár szál levendulazöldet és apró mentaleveleket.
Megmostam őket, előkészítettem a jégkockaformákat. Mindegyik kis tartályban elhelyeztem egy-két virágot, zöld levélkét, majd óvatosan feltöltöttem a formákat tisztított vízzel.
Ezután a fagyasztóba tettem őket, majd egy nap után kivettem. Kiszedtem őket a formából és egy nagyobb edényben raktam vissza őket a fagyasztóba, hogy újak készülhessenek.
Szépen megőrizték színüket, limonádéba téve pár szem gyümölccsel szemet gyönyörködtető látvány!"