Fagyott szépség: ilyen a virág, ha jégkockába kerül

Fagyott szépség: ilyen a virág, ha jégkockába kerül

Szemet gyönyörködtető látvány az italunkban.

Egyre népszerűbbek az ehető virágok a magyar háziasszonyok konyháiban is. Készül belőlük ital, sütemény, lekvár. Molnár Mónika  egy hirtelen ötlettől vezérelve lefagyasztotta, jégkockába zárta őket.

jegkockak viragokkal 02

"Alapvetően kreatív foglalkozást űzök (selyemfestő, művészetterapeuta vagyok), így nem meglepő, hogy néha reggel új ötletekkel ébredek. Így történt a jégkockákkal is. Azon gondolkodtam előző nap, hogyan tudnám ezeket a szépségeket, amik a kertemben virulnak, tartósítani.

jegkockak viragokkal 03

Szóval reggel úgy ébredtem, hogy jégkockákat fogok készíteni! Szedtem ehető virágokat: százszorszépet, ibolyát, orgonát, pitypangot, hozzájuk pár szál levendulazöldet és apró mentaleveleket.

jegkockak viragokkal 04

Megmostam őket, előkészítettem a jégkockaformákat. Mindegyik kis tartályban elhelyeztem egy-két virágot, zöld levélkét, majd óvatosan feltöltöttem a formákat tisztított vízzel.

jegkockak viragokkal 05

Ezután a fagyasztóba tettem őket, majd egy nap után kivettem. Kiszedtem őket a formából és egy nagyobb edényben raktam vissza őket a fagyasztóba, hogy újak készülhessenek.

jegkockak viragokkal 06

Szépen megőrizték színüket, limonádéba téve pár szem gyümölccsel szemet gyönyörködtető látvány!"

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR