Teák ízesítésére is kiváló.
Ehető virág és méz társításából egészen biztosan különleges ínyencség születik. Molnár Móni ibolyát gyűjtött saját, vegyszermentes kiskertjében, majd nyakon öntötte egy jó adag mézzel.
"Most először készítettem ibolyás mézet. Egy fermentálós Facebook-csoportban találtam az ötletet. A saját udvaromban sok ibolyám van, így adta magát, hogy kipróbálom. Évek óta nem volt permetezve a kertemben, így bátran indultam neki a szüretnek. A virágfejeket csíptem le csak. Sajnos az illatos ibolyából keveset találtam már.
Az ajánlás szerint háromnegyedig kell tölteni az üveget ibolyával, majd rácsorgatni a mézet. Természetesen először megmostam és konyhai törlőn megszárítottam a virágokat. Az üvegeket pedig mosogatógépben frissen elmostam.
A légbuborékoknak segítettem egy kiskanállal, hogy felússzanak a kis üveg tetejére.
Kíváncsiságból készítettem, és teába gondolom használni. A hölgy, akitől az ötlet származik, a csoportban azt írta, hogy az ő rózsaszirmos méze 1 évig pihent."