Ültessünk koktélhoz való fűszernövényeket + receptekkel

Ültessünk koktélhoz való fűszernövényeket + receptekkel

Aromás hozzávalók.

Nyári estéken jólesik egy kis lazítás az erkélyen vagy a kertben: egy koktéllal a kezünkben nem csak a kertünk megvilágításában, de akár a csillagokban is gyönyörködhetünk. A finom koktélok feldobják a grillezéseket is, érdemes hát néhány alapreceptet elsajátítanunk, ezekkel bármikor sikert arathatunk. Még jobb, ha a hozzávalók egy részét a kertünkben termeljük, így mindig kéznél lesznek, ha kevernénk magunknak egy hűsítő italt!

koktelhoz valo fuszernovenyek 08

Az alábbi receptekhez ültessünk bazsalikomot, rozmaringot, kakukkfüvet, mentát a kertbe.

Tipp: A koktélokhoz mindig frissen használjuk a fűszernövényeket, az illóolajokat friss szedésnél élvezhetjük a legjobban. Felhasználás előtt egy kicsit nyomkodjuk meg, de ne törjük össze a növényeket.

koktelhoz valo fuszernovenyek 07

Alkoholmentes Hugo

Hozzávalók:

• 400 ml Ginger Ale üdítő
• 60 ml bodzaszörp
• 2 citrom leve
• 1 csokor menta
• 300 ml hideg ásványvíz
• 1 bio citrom
• 1 bio zöldcitrom
• jégkocka

koktelhoz valo fuszernovenyek 02

Elkészítés:

Összekeverjük a Ginger Ale-t, a bodzaszörpöt, a citrom levét, hozzáadjuk a mentaágakat és felöntjük ásványvízzel. Megmossuk a bio citromot és zöldcitromot, karikákra vágjuk őket. Egy poharat jégkockákkal töltünk meg, felöntjük az itallal és a citromkarikákkal díszítjük.

koktelhoz valo fuszernovenyek 03

Rozmaringos-grapefruitos prosecco

Hozzávalók:

• 60 g nádcukor
• 200 ml víz
• 5 ágacska rozmaring
• 4 bio grapefruit
• 500 ml prosecco
• jégkocka

Elkészítés:

A sziruphoz főzzük fel a cukrot és a vizet egy edényben. Hagyjuk kis lángon 5 perig párolódni, és kevergessünk gyakran. Tegyünk bele 3 rozmaringágacskát és hagyjuk egy órát hűlni. Azután vegyük ki az ágacskákat, a szirupot pedig öntsük egy üvegbe (2 hétig eltartható a hűtőben). Préseljük ki a grapefruit levét és nyomjuk keresztül egy szitán. Töltsünk meg egy poharat jégkockákkal, adjunk hozzá egy evőkanál rozmaringsziruphoz egy negyed grapefruitlevet. Öntsük fel proseccóval, díszítsük rozmaringágacskákkal.

koktelhoz valo fuszernovenyek 04

Bazsalikomos ginkoktél

Hozzávalók:

• 10 bazsalikomlevél
• 2 cl cukorszirup
• 5 cl gin
• 2 cl citromlé
• jégkocka

Elkészítés:

Tegyük a leveleket a cukorsziruppal egy shakerbe és zúzzuk össze őket (mozsárban is jó). Adjuk hozzá a gint, a citromlevet és a jégkockákat és erősen rázzuk össze. Végül szűrjük le a levet, öntsük jégkockákkal teli pohárba és díszítsük a koktélt bazsalikommal.

koktelhoz valo fuszernovenyek 05
Tjeerd Wiersma, Kai 'Oswald' Seidler

Gin fügével és kakukkfűvel

Hozzávalók:

• 8 cl gin
• 2 ágacska kakukkfű
• 300 ml tonic
• 1 füge
• jégkocka

Elkészítés:

A gint a kakukkfűvel együtt rázzuk össze egy shakerben (jó megoldás egy csavaros tetejű befőttesüveg is). Végül öntsük az italt jégkockákkal teli pohárba és díszítsük félbevágott fügével.

koktelhoz valo fuszernovenyek 06

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR