Fák alá, tópartra ültessük a legyezőfüvet

Fák alá, tópartra ültessük a legyezőfüvet

Mutatós háttér.

A legyezőfű nemzetségbe több faj tartozik, némelyik közülük Magyarországon vadon is megtalálható. Kertekben leggyakrabban dísznövényként a rózsaszín virágú magas legyezőfüvet ültetik.

legyezofuvet fak ala topartra 02

Az évelő virágzata a tollbugáéra emlékeztet, de mutatósak a mélyen szeldelt vagy osztott levelei is. A növény friss, tápanyagban gazdag talajt igényel (a koloncos legyezőfű kivételével), napos helyre vagy világos árnyékba ültessük.

legyezofuvet fak ala topartra 03

Ideális helyet talál magának a tavak vagy patakok partján, de a fák árnyékában is. A kissé savas talajt kedveli. Jó szomszédai lehetnek a réti füzény, a tollbuga, a tóparti fű, a méhbalzsam és a borkóró. Erőteljes, felálló szárú, gyökereivel lassan terjeszkedik. Szaporítása rendkívül egyszerű, tavasszal érdemes dugványokkal vagy tőosztással megsokszorozni. A réti legyezőfű magvetéssel magát szaporítja, ha megfelelő körülményeket talál.

legyezofuvet fak ala topartra 04

Az elvirágzást követően érdemes visszavágni.

legyezofuvet fak ala topartra 05

felco shop hu 02A legendás piros nyelű profi metszőollók a FELCO svájci gyárából származnak. A profi metszőollókat tervező cég más eszközöket, fűrészeket, kétkezes kerti ágvágó ollókat és drótvágókat is készít.

Közös tulajdonságuk az extrém hosszú élettartam és az emberi kézhez tervezett működés. Amellett, hogy a lehető legkevésbé sértik a növényeket, öröm is ilyen szerszámmal dolgozni.

Magyarországon a Hobbikert.hu munkatársai a Felco-Shop.hu boltban teszik elérhetővé a FELCO teljes kínálatát, a gyártó által támogatott árszinten, házhoz szállítással. Nézzen körül >>

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR

Vélemény, hozzászólás?