Fák alá, tópartra ültessük a legyezőfüvet

Fák alá, tópartra ültessük a legyezőfüvet

Mutatós háttér.

A legyezőfű nemzetségbe több faj tartozik, némelyik közülük Magyarországon vadon is megtalálható. Kertekben leggyakrabban dísznövényként a rózsaszín virágú magas legyezőfüvet ültetik.

legyezofuvet fak ala topartra 02

Az évelő virágzata a tollbugáéra emlékeztet, de mutatósak a mélyen szeldelt vagy osztott levelei is. A növény friss, tápanyagban gazdag talajt igényel (a koloncos legyezőfű kivételével), napos helyre vagy világos árnyékba ültessük.

legyezofuvet fak ala topartra 03

Ideális helyet talál magának a tavak vagy patakok partján, de a fák árnyékában is. A kissé savas talajt kedveli. Jó szomszédai lehetnek a réti füzény, a tollbuga, a tóparti fű, a méhbalzsam és a borkóró. Erőteljes, felálló szárú, gyökereivel lassan terjeszkedik. Szaporítása rendkívül egyszerű, tavasszal érdemes dugványokkal vagy tőosztással megsokszorozni. A réti legyezőfű magvetéssel magát szaporítja, ha megfelelő körülményeket talál.

legyezofuvet fak ala topartra 04

Az elvirágzást követően érdemes visszavágni.

legyezofuvet fak ala topartra 05

***

A Hobbikert Magazin szerkesztősége a metszés tanulásához Bálint gazda videós metszés-tanfolyamát ajánlja. A 10 házikerti gyümölcsfa metszését bemutató, összesen 100 perc oktató videót tartalmazó tanfolyamra a WEBUNI oldalán lehet beiratkozni.

A metszés eszközeinek beszerzéséhez (metszőolló, ágvágó, fűrész, kertészkés) az 1Kert.hu webshop termékeit ajánljuk. Ezt a Hobbikert.hu szerkesztősége hozta létre Felco Shop néven, a munkatársaink a kínálat minden darabját ismerik. Itt kaphatók a profi kertészek által használt tartós és jó minőségű szerszámok (FELCO, ARS, KUNDE, SILKY).

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR