Hatalmasra nőtt a szupermarketben vásárolt bazsalikom

Hatalmasra nőtt a szupermarketben vásárolt bazsalikom

Megfelelő gondoskodással.

Mustó Tamás a Kertészkedők Klubjában mutatta meg derékmagasságig érő bazsalikombokrait. Az alábbiakban Tamástól tudhatjuk meg, hogy pontosan mi mindent biztosított a növény számára, ami ilyen eredményhez vezetett.

szupermarketben bazsalikom 02

"A bazsalikomot május közepén vettem a Lidlben. Normál cserepes fűszernövény, nem a gasztro méret. Földdel együtt kivettem a cserépből, egy késsel négyfelé vágtam, majd így került kiültetésre. Egész nap benapozott helyre került, déli fekvéssel. A talaj, amibe került normál kerti föld, tavasszal komposzttal és érett zsákos marhatrágyával dúsítva. Később már csak vizet kapott, csepegtető öntözéssel, időjárástól függő gyakorisággal. A csúcshajtásokat folyamatosan visszacsíptem, így késztetve a növényt bokrosodásra.

szupermarketben bazsalikom 03

A mellékelt képek közül az első a kiültetéskor május 21-én, a következő május 27-én a csepegtető cső kihelyezésekor, a harmadik szeptember 11-én készült, itt már hagytam felvirágozni. Október 11-én vettem ki a földből. Évek óta így csinálom, mindig szép eredménnyel. Fontos a sok napsütés, amelyik tő árnyékos helyre kerül, jóval gyengébb fejlődést produkál."

szupermarketben bazsalikom 04

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR