Így hosszabbítsuk meg a krizantém virágzási idejét

Így hosszabbítsuk meg a krizantém virágzási idejét

40 napos pompa.

A krizantém elképesztő változatossággal hódít: találunk labdányi virágfejeket, melegszínű tarka bokros növényeket, teltvirágú szépségeket, klasszikus formájúakat is. A legtöbbször csak rövid ideig nyílnak a virágok, de egy kis odafigyeléssel meghosszabbítható ez az időszak.

krizantem viragzasi ideje 02

A krizantém nem csak a sírokon, de az előkertben, ablakpárkányon, balkonon is szépen mutat. Rengeteg színből választhatunk, a rozsdától a fehéren át a sárgáig, rózsaszínig.

krizantem viragzasi ideje 04

A kertészetekben az egészséges, jól fejlett növényeknél a rügyek sűrűn vannak, tömött virágbúrát alkotnak. Vásárlásnál azokat a növényeket válasszuk, amelyek lehetőleg csukott rügyekkel rendelkeznek, akkor akár 40 napig is élvezhetjük a virágzásukat.

Tegyük a növényt napos, védett helyre. Fontos, hogy még eső esetén is rendszeresen öntözzük! A bokrocskák olyan sűrűek, hogy gyakran nem jut elegendő víz a gyökerekhez.

krizantem viragzasi ideje 03

A télálló krizantémfajtákat (Chrysanthemum indicum)  gyakran emlegetik évelő vagy háromszínű krizantém néven a kertészetekben. Ezek a bokrosodó növények éveken keresztül díszítik a virágágyásokat, tavasszal mindig újra kihajtanak. Általában októberben bontják a szirmaikat és egészen novemberig virágoznak.

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR

Vélemény, hozzászólás?