Kedvencünk, a szilvalekvár – íme 6 videórecept!

Kedvencünk, a szilvalekvár – íme 6 videórecept!

A gyorsan vagy a hagyományosan készült szilvalekvárt kedveled inkább? Bátran meríts ihletet az alábbi videókból!

Érik a szilva, így adódik a kérdés, hogy mihez kezdjünk azzal a mennyiséggel, amelyet nem tudunk rövid időn belül elfogyasztani. Nos, mi mást is készíthetnénk belőle, mint ellenállhatatlanul finom lekvárt!

Íme 6 recept, amelyek között mindenki megtalálhatja a szívéhez legközelebb állót, aszerint, mennyi időt tud a lekvárfőzésnek szentelni, illetve milyen hozzávalókkal szeretne dolgozni.

1. Szupergyors szilvalekvár

Nem csupán a recept szupergyors, de a végeredmény íze is megközelíti az eredeti szatmári szilvalekvárét. Különlegessége, hogy aszalt szilva is kell hozzá. Érdemes kipróbálni!

2. Friss, fahéjas szilvalekvár

Ennek a rövid idő alatt elkészíthető lekvárnak a receptje nem cukrot, hanem xilitet ír elő.

3. Szilvalekvár hagyományosan

A több mint 30 perces videó autentikus környezetben mutatja be a hagyományos szilvalekvárfőzés fortélyait. Egy kedves néni a mosástól, magozásról kezdve egészen a száraz dunsztig lépésről lépésre bemutatja nekünk a teljes folyamatot. Mivel az állandó kevergetés bizony embert próbáló feladat, ez a recept is kínál némi könnyítést.

4. Fűszeres szilvalekvár

Ezt a receptet a friss gyömbér, vaníliarúd, illetve egyéb fűszerek teszik izgalmassá. 1 óra alatt elkészülhet a lekvárunk.

5. Vörösboros szilvalekvár

Ahogy a neve is mutatja, ennek a lekvárnak az egyik fontos hozzávalója a vörösbor.

6. Füzéri szilvalekvár

Ebben a hangulatos videóban a szabadban elhelyezett kályhákon, hatalmas üstökben rotyog, fortyog a szilva. 100%-os szilvakelvár készül belőle, azaz sem hozzáadott cukrot, sem tartósítószert nem tartalmaz. Ennek persze megvan az ára: 12 órán át tartó főzéssel, folyamatos kevergetés mellett készül el. Igazi csapatmunkát kíván!

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR